02 януари 2009

Бойко и Европата

Предновогодишно Бойко Борисов отново блести, в "Стандарт". Вижте някои негови бисери:

- Г-н Борисов, приемате ли като покана за следизборен съюз изказването на Сергей Станишев, че няма забранени коалиции?
- Принципно смятам, че това изказване е поредният провал на Станишев. Защото, когато една партия е готова да се съюзи с всеки, значи няма кауза, няма морал. Иска само власт и пари. Няма чест!
- Като кмет на София какви мерки предвиждате срещу кризата?
- За разлика от премиера Станишев, който е много силен на думи и обещава светло бъдеще, ние не говорим, а го правим. То е факт. София си е осигурила вече 300 млн. евро по европейските програми. Имаме кредит над 100 млн. евро от Европейската банка. По ИСПА влизат 58 млн. евро, които сме осигурили заедно с екоминистерството за водните колектори. За 2009 г. имаме крупни инвестиционни проекти с европари. Така ще компенсираме кризата. Инвестицията означава работа и заплати.
На нас ни дават пари, а на държавата ги спират. Това е разликата между мен и Станишев. Надявам се хората да го отчитат. Между другото спечелените европроекти показват, че работя добре с министерствата, защото те минават през тях.
- Щом работите добре с министерствата, премиерът няма ли заслуга за това?
- Че то няма други проекти освен нашите. Хайде, сетете се за някой голям проект с европари.
- Да, но се чуха гласове, че ГЕРБ има пръст в спирането на парите от ЕС, за да извлече политически дивиденти.
- Кой го казва това?
- Управляващите.
- Тогава ще попитам - ако аз мога да спирам фондовете, тогава българите защо трябва да се двоумят за кого да гласуват? Щом мога да спирам парите, значи, че мога и да ги пускам. Така ще отговоря на управляващите: Щом спирам фондовете, хайде махнете се, да ги пуснат и да благоденства държавата. Ако не е така обаче, то обяснете с какви намерения ме злепоставяте пред българския народ? Коя е тази партия, която стои на власт, за да гине народът? Нали твърдят, че имат морал? Нали съзнават каква беля правят на България? Очевидно обаче им е по-лесно да клеветят.

Какво разбираме от тези му думи?
1. Че журналистите, които го интервюират, продължават да се съгласяват, дори и с най-нелепите му твърдения ("Да, но се чуха гласове...", т.е. журналистката е съгласна с него).
2. Говори за "осигурени 300 млн. евро", но не споменава какви са - по какви програми, на кого са отпуснати, кога са писани проектите, ако има такива и т.н.
3. Изкарва клеветенето като добродетел.
4. И удобно "забравя", че парите са спрени не "на Станишев", а на министерства - на регионалното развитие и на финансите. Все едно Бойко да приеме провалите на заместниците си за свои...

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).