19 януари 2009

Сърдиткото Бойко Борисов

Вчера Бойко Борисов се сърди по БНР, в компанията на брата на бившия вице-премиер от БСП Конакчиев:

Бойко Борисов: Дадох пример с неговия Консултативен съвет по енергетика или по национална сигурност. Той нито веднъж не покани от нашата партия да присъства някой.
Водещ: Предполагам, че...
Бойко Борисов: Че какво?
Водещ: Доводът му е, че спазваме парламентарна...
Бойко Борисов: Нямаме евродепутати? Моля ви се, ние сме парламентарна, в парламента на Европа сме. Така че можеше да покани евродепутати.
Водещ: Можело е и вие да изявите желание да присъствате там.
Бойко Борисов: Е да отида да се натрапвам, да застана на вратата и да кажа добър ден, искам, ако може, да вляза да послушам.
Водещ: Излиза, че не се чувате с президента.
Бойко Борисов: Аз не се чувам с хора, които говорят едно, а вършат друго. И давам конкретен пример защо е така. Ако не иска да покани извънпарламентарна партия, да покани евродепутат от ГЕРБ.

Какво пише в Закона за консултативен съвет за национална сигурност ("Държавен вестник", бр. 13 от 11.02. 1994 г.)
Чл. 1. Консултативният съвет за национална сигурност е съвещателен орган по въпросите на националната сигурност.
Чл. 2. (1) Консултативният съвет за национална сигурност се възглавява от президента на Република България.
3(2) Членове на Консултативния съвет за национална сигурност са:
1. председателят на Народното събрание;
2. министър-председателят;
3. министърът на отбраната;
4. министърът на вътрешните работи;
5. министърът на външните работи;
6. министърът на финансите;
7. началникът на Генералния щаб на Българската армия;
8. по един представител от всяка парламентарна група.
(3) В зависимост от обсъжданите въпроси по решение на Консултативния съвет за национална сигурност за участие в заседанията му могат да бъдат привличани и други държавни и политически лица.

Какво разбираме от този смешен плач на "кмета" и "генерал" Борисов?
1. Че не е чел ЗКСНС. Че и Величко Конакчиев не го е чел.
2. Че очевидно се сърди, че не го "привличат" като "поличитеско лице", което може да каже нещо по въпроса за енергийната сигурност на България.
3. Че става ясно, защото освен Борисов друг не плаче - защото той е единственият, който се мисли за експерт, пък не е канен.

1 коментар:

Анонимен каза...

По темата и не по нея.
1. Да погледнем публикацията и коментарите в блога от 14 януари. Пред БНТ Бойко заявява, че герб подготвя платена от фондацията „Робéр Шуман” кръгла маса, която „да го светне” по проблемите на енергетиката – управлението и развитието й. През двете седмици на газовата криза лидерът на герб „блесна” с некомпетентност, невежество, измятане и популизам по енергийните проблеми и политика (виж и колонката му в безплатния „Градски вестник”-14 януари), така, че не виждам с какво щеше да е полезен на Консултативния съвет.
2. През периода 1985 – 1990 г. според стилизираната му автобиография Бойко е преподавател във Висшия институт за подготовка на офицери и научноизследователска дейност на МВР. Защитава дисертация на тема “Психо-физическата подготовка на оперативния състав” и му е присъдена н. с. “доктор”.
Според действащият тогава ЗНСНЗ научните степени (без академичните) са „кандидат на науките” и „доктор на науките”.
За получаване на научна степен "доктор на науките" дисертационните трудове трябва да съдържат „теоретични обобщения и решения на големи научни или научноприложни проблеми, които съответствуват на съвременните постижения и представляват значителен оригинален принос в науката”.
В автобиографията не се споменава за защитена кандидатска степен, а за нея поне в престижните ни университети се изисква т.н. кандидатски минимум, включващ знаенето на чужд език и изпит по чужд език. В споменатото интервю Бойко за пръв път си признава известната на всички истина, че не знае чужд език, скривайки се зад партията от полиглоти.
Питам се как Бойко като шеф на професионалното ръководство на МВР е работил за психо-физическата подготовка на оперативния състав – сигурно както сподели в медиите един полицай, че не ги допускали до местопрестъплението докато не дойде Бойко с камерите на bTV.
Защо г-н Миков не публикува на Internet-страницата на МВР труда на Бойко. Така полицаите ще имат под ръка при своята психо-физическа подготовка теоретични обобщения и решения на големи научни или научноприложни проблеми, които съответствуват на съвременните постижения и представляват значителен оригинален принос в науката

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).