08 декември 2008

Бойко Борисов и неудобните съдебни решения

Бойко Борисов продължава да показва мускули.
730,000 лв. от бюджета на София са запорирани от съдия-изпълнител след отказа на общината да заплати обезщетения за отчуждаването на имот за строителството на метрото. Отказът на Борисов е оправдан с това, че той счита сумата за многократно завишена. Той нямало да плаща такива суми: "Аз няма да ги платя, ще ги блокирам и ще ги държа така, докато общественото мнение не се произнесе трябва ли да се платят 38-39 пъти по-високи цени от тези, дадени от оценителите", каза Борисов.
Кметът продължава: "Искам ВСС да се произнесе и тогава ще пусна сметката. Да кажат "Да, правилно решението на нашите съдии" и аз на секундата ще им пусна парите тогава. Защото ние, всички софиянци, трябва да платим 5 млн. сега на една група, буквално рекетьори. Защото теренът от 129 кв.м. е само стълбището на метрото. Целият им терен става златен, защото от метрото излизаш на терена им. Те вместо да са доволни, да съдействат, искат 1.3 млн. да им дам отгоре."

Какво разбираме от това?
1. Че не е ясно къде се намира този терен. Дали въпросните 129 кв.м. не са например в средата на терен, на който би могло да се построи голям жилищен блок?
2. Че Бойко Борисов иска Висшият съдебен съвет да извади кестените от огъня вместо него - за да има с кого да се оправдава г-н кметът.
3. Че думи като: "Имат нахалството и вижте колко бързо действат институциите в тази ситуация – още в петък ми запорират сметката. Искат да ме плашат," са типични за нашия самоук политик, но той не разбира последиците от тези си думи и действия.
4. Че не е разбрал - щом сметката е запорирана от съдия-изпълнител, той, Бойко, няма думата какво да се прави с тези пари. Общината вече ги е загубила.

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).