08 декември 2008

Бойко Борисов и законите

Софийски градски съд е наложил глоба на кмета Борисов. 7000 лв. Какво мислите е казал този титан на мисълта, като разбрал за глобата? Не, няма да се сетите сами. Прочетете:
Пред медиите Борисов обясни, че първоначално не е смятал да прави казуса
публичен и да обсъжда съдебни решения. "Реших да направя това след като
собственикът на имота прати в общината нотариална покана с искане да му се
платят законни лихви от 300 000 лева и 100 000 обезщетение, че общината ползва неговия имот", коментира кметът. Софийският градски съд е глобил със 7000 лв. Борисов за неговите действия по този случай. "Аз съм известен с това, че както не взимам, така и не давам", изтъкна качествата си лидерът на ГЕРБ.

Какво разбираме о тези изказвания на бъдещия премиер?
1. Че за него решенията на съда нямат никакво значение, защото той няма да ги изпълнява.
2. Че при това положение нищо чудно да осъмнем в диктатура, защото щом един виден политик може да говори така за решенията на съда, тогава няма справедливост.
3. Че сега разбираме защо не може да управлява София - защото не знае как да дава, т.е. да разпределя бюджета, така че да имаме чисти и осветени улици, достатъчно автобуси, трамваи и тролеи, малко трафик и т.н.

1 коментар:

Анонимен каза...

Бойко и Закона......
„Ние ги хващаме, те ги пускат”. Виновен е съдът, независимо дали има достатъчно и годни доказателсва за наказателно преследване.... И нито едно разкрито поръчково убийство за четири години.
Според Конституцията и Закона за местното самоуправление и местната администрация респ. Президентът и кметовете, т.е. мажоритарно избираните длъжностни лица не могат да бъда лидери на политически партиии. Бойко е формален и неформален лидер на еднолична партия, действа като лидер, подписва документи като лидер на герб, контактува с международни институции като лидер. Същевременно ползва подставено лице за замаскиране на нарушението. Законът за бойко е „врата у поле”. Услужливи депутати (Капон, Абаджиев и &) подготвят изменение на ЗМСМА, което да узакони партийното лидерство на проформа-кмета. Имаше изменение на закон „Ванко 1”, защо да няма и „бойко 2”.
„Бойко 2” – защото вече имаше „бойко 1”. За да се оправдае тригодшното бездействие на бойко по строителството на завода за боклука трябваше да се намали срока за ОВОС от 11 на 6 месеца и той да направи първа копка на завода преди изборите. Но това е друга тема.
Ще плати ли бойко 7-те хиляди лева глоба. По-важно и показателно е ще проследят ли медиите до край този казус, свързан с вече назначения от тях бъдещ премиер. Медиите старателно ръфат казуса за един вече бивш министър и издадената от него държавна тайна, а глобата за това (ако все пак бъде признат за виновен) е „само” 3000 лева.

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).