09 декември 2008

Бойко и стачката на полицаите

Днес Бойко Борисов пусна верния си Цветан Цветанов да хвърли бомбата в ефира на бТВ, че полицаите готвели стачка. Нищо, че по закон те нямат право на стачка - какво му пука на формалния лидер Цветанов или на неформалния такъв Борисов, че няма да спазят закона? Да не им е за пръв път? Не им е.
Mediapool пише:
...за полицейските протести говори председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, бивш висш служител на МВР. Той отрече партията да има участие в подготовката на протестите. "В ежедневните контакти, които правим с българското общество, в това число и с българските полицаи, трябва да ви кажа, че те не са били в по-тежко състояние от това, което днес наблюдаваме като поведение на българското правителство", заяви Цветанов. По думите му има "рязко разделение" между заплатите в полицията и тези в ДАНС.
Министър Миков определи изказването на Цветанов за предстоящата стачка като "подстрекаване към протестни действия на служителите на МВР". "Това води до граничеща с абсурда политика и то в сферата на обществената сигурност”, допълни министърът, според когото от ГЕРБ търсят всички възможни начини за дестабилизиране на общественото положение и предизвикване на предсрочни избори.
"Не може Борисов и Цветанов, които дълго време са били в МВР и нищо не са направили за неговото технологично обновление и повишаване на стандарта, сега да използват това за своя политическа дейност”, добави още Миков.


Какво разбираме от тези реплики?
1. Че най-накрая се намери политик, който да каже честно, че Бойко Борисов нищо не е направил за подобряване положението на полицаите. Вероятно защото не му е оставало време между две предавания по бТВ и участие в "спец-акции", от които нищо не се случваше.
2. Че Цветанов подкрепя протестите на полицаите и ги насъсква срещу ДАНС - дали не защото именно ДАНС може да изкара наяве далаверите на днешните и утрешни политици?
3. Че ГЕРБ прави "ежедневни контакти с полицаите" - нещо, което е забранено от закона, защото полицаите са деполитизирани.

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).