22 декември 2008

Бойко Борисов и Гео Милев

Миналата седмица "Стандарт" съобщи, че Бойко Борисов четял Гео Милев:

БОЙКО ЧЕТЕ ПЕТ ТОМА ГЕО МИЛЕВ
С пет тома събрани съчинения на Гео Милев излезе от пътуващата библиотека на "Голямото четене" кметът Бойко Борисов. Книгите са му подарък от фенове от Стара Загора.
Самият той не можа да си избере книга от библиотеката, макар че дълго обхождаше с поглед рафтовете. Трудно се избира за няколко минути, коментира кметът.
Борисов обаче похвали инициативата, като подчерта, че в София има много библиотеки, но в провинцията хората ще се радват на книгата дошла директно при тях.
Бойко Борисов ще участва и в идеята на Столичната библиотека "Книгата, която промени живота ми". Начинанието предвижда известни хора, в това число и Борисов, да четат откъси от любимите си книги на деца в школата и да ги запалят по четенето.

Какво разбираме от тази дописка?
1. Че той няма да ги чете, а просто ги е "взел".
2. Че не може да си избере, макар че "дълго" обхождал рафтовете. "Дългото", според "генерала", били "няколко минути". Кой лъже - той или журналистката? Въпросът е излишен.
3. Че Бойко Борисов не знае кой е Гео Милев, иначе как би приел такъв ляв поет за подарък на "десния" лидер?
4. Че все още не знаем коя е любимата му книга - може би "Митко Палаузов"?

5 коментара:

Ursus Major каза...

тоя неграмотник и Гео Милев?!!! И защо точно Гео Милев?!

Анонимен каза...

По условията на пътуващата библиотека читателите оставят своя любима книга (желателно с автограф) и могат да си изберат друга книга. От медиите не стана ясно коя своя любима книга е оставил ББ срещу 5-те тома на Гео Милев. Ако ги беше поотворил, можеше да зарадва децата от Дома за деца, лишени от родителски грижи с някои от чудесните стихове за деца на големия поет:
"Ето иде дядо Мраз"
или да речем
"Събрали се котаците,
писаните и маците
от цялата махла:
мяу...мя...!
Днес има пуйка печена,
на мръвчици насечена -
крак, шийка и крила..."
А можеше да издекламире и нещо от
"Борко и Бърборка"
".....
Мамичко,нали е Борко
глупав кат теле?
Аз броя до двайсет вече
и знам а, б, в!"
Но нейсе.
Отново снимка 12.5 х 23 cm на ББ на първа страница на в.Сега от 23.12.2008 г. (за пълнота не е подминат без снимка и на стр.12). Текст под снимката:
"Кметът на София Бойко Борисов посети Дома за деца, лишени от родителски грижи, в кв."Драгалевци". Като видя пианото, той изсвири на децата популярния (особено сред децата, б.м.) мотив от оперетата "Леката кавалерия" на Франц фон Супе."Само това не му е дошло на акъла на Станишев, да се надсвирваме", каза лидерът на ГЕРБ"
А в чии гениален мозак е дошло, че би могло в някой друг акъл да се роди невероятната идея да се надсвирва с б.б.? И да обсъжда тази "идея" с децата.
За простотията на бойко няма лек.

Анонимен каза...

Днес 23 дек.2008 г. и Четвърта от управлението на София от Бойко Борисов Той заяви по ТВ "Ние не чистим малките улички, а само булевардите.Затова ще направим Общинско предприятие което от ДОГОДИНА да захраним със 120 милиона лева и то да чисти и малките улички"

Когато БОЙко Борсов стана кмет София се чисеше СКЪП с около 35 милиона годишно.Сега са 86 т.е. два пъи и нещо повече, НО за сметка на това НЕ чистели малките улички.И иска нови 120 милиона лева.Дначи ако успее да го направи увеличението ще е около 8 пъти за кметуването на Бойко Борисов.

За сравнение Пловдив се чисти с 9 милиона лева годишно вкл. и малките улички.И някои твърдят, че може да се спестят някои разходи.

Забравихме и допълнителните 70 милиона лева само за 2008 година, които харчи Кмета БОЙко Борисов, за да извози Боклука до Силистра.

Е Колко ни струва само БОКЛУКА за тези Четири години.

Анонимен каза...

Какво всъщност е изсвирил кметът на децата от дома за деца, лишени от родителска(и)грижа(и), в кв.Драгалевци.
Според в. "Сега" от 23 декември т.г. - мотив от "Леката кавалерия" на Супе, а според в."24 часа" също от 23 декември т.г. - части от класическото произведение на Бетховен "На Елиза" и от песничката "Коледно дръвче".
Ако и други вестници продължат списъка ще се получи цял клавирен концерт.

Анонимен каза...

Късата памет.
Агенция "Фокус" (Росица ГЕОРГИЕВА,28.12.2008 г.)съобщава:
"През 2007 г. са построени (в София, б.м.)5 нови детски градини, но те са построени на мястото на пожароопасни бараки. Започва и строителството на нови градини: първата открита нова детска градина за четири групи е в жк “Люлин” от месец октомври 2007 г. През 2008 г. 6 нови детски заведения са въведени в експлоатация. Проектирани са 30 детски градини, от които 25 са в процес на изграждане, а 5 детски градини са в процес на избор на изпълнител."

Когато в началото на отиващата си година се срина прехвалената система за електронно регистриране на децата в детските градини, когато бойко борисов правеше младежки герб и зовеше "правете деца", медииите "запечатиха" неговото (на кмета) обещание до края на годината да бъдат построени 13 (заместничката му го поправи на 12) и ремонтирани други 13 детски градини.

Информационната агенция обаче се застарахова: "Всички мнения, оценки и твърдения в текста (на Р. ГЕОРГИЕВА, б.м.) са лични и не ангажират Агенция „Фокус”.
Значи ли това, че агенцията се съмнява и в 6-те нови детски заведения.

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).