20 декември 2008

Бойко Борисов и политизирането на протестите

Протестите не са политически, бе! Просто ББ иска оставки
Бойко Борисов пред "Фокус":
Президентът, премиерът и председателят на НС затварят всеки ден центъра на София по 5 часа заради тоя и оня, които спокойно биха могли да приемат и в Бояна или като ги приемат на аерогарата. Така че това е популизмът на правителството. Тези производители на зърно произвеждат хляба на народа! Управляващите се замислиха за трафика в София едва когато хората решиха да дойдат да протестират - не ги ли е срам?! А когато учителите затваряха седмици наред центъра на града в пик час, когато преди две седмици работниците от "Кремиковци" затваряха една седмица, а таксиметровите шофьори, когато затвориха центъра... кои са по-важни - тези, които произвеждат зърното и орат земята ли? Подкрепям ги с всички сили, защото нямат вече изход тези хора от това да ги разиграва Станишев, Плугчиева и кой ли не още!
Единственият начин да бъде облекчен трафикът в София е като се махне това правителство - тогава и стачките ще спрат!
Винаги съм заставал на страната на МВР и на полицаите и няма да допусна да имат проблеми. Но самите полицаи със своя тих протест показаха на правителството, че не става за нищо. И те затова ги е страх, че накрая може да протестират и зърно-, и млекопроизводителите, студентите, учителите, докторите, таксиметровите шофьори, полицаите - кои останаха? Кое съсловие всъщност не е стачкувало срещу правителството?!
Моля Миков с неговия премиер да се стегнат и най-добрият начин е да подадат оставка, за да спрат всички тези протести на съсловията!
Тук няколко дни наред слушаме като водещи новини, че ще обядват с Жозе Барозу, а след това какво обядвал и какво след обяда е станало. Миналата седмица на срещата на върха в Брюксел аз също обядвах с Барозу! Тогава говорих с него и с останалите колеги на срещата на върха на Европейската народна партия. И аз тогава казах - толкова срамно не ми е било никога!
Те, онези хора, да не са убийци там, да убиват един народ и една държава заради това, че му е некадърно правителството?! Те ни дадоха ясен сигнал - "Вие крадете, няма да даваме пари - предстоят ви избори, вземайте решение". Ако народът пак проявява късогледство и не разбира тези сигнали - е негов проблем!

Какво разбираме от така поднесените цитати, които и ние коментирахме?
1. Че "Сега" са напипали много вярно казаното от Бойко.
2. Че се намери вестник, който да разкрие пред читателите си истинската същност на Борисов.
3. Че именно неистовото желание на Борисов да се махне по-скоро от кметския стол е водещо в изказванията му и политизирането на протестите от страна на ГЕРБ.
4. Че можем да очакваме разкриването на още далавери под неговото "вещо" ръководство.

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).