10 ноември 2008

Бойко Борисов и отражението му в "Сега"

Вестник "Сега" си е позволил волност, за която тепърва ще носи последици. Прочетете сами статията Extraординарецът на Републиката, а тук пускаме някои откъси:

Той знае 2 и 200. От ординарец на царя, когато Величеството се завърна през 2001 г., постепенно се превърна в екстраординарец на Републиката - необикновен индивид с много екстри. Нещо средно между Батман и мултифункционален кухненски робот. Какво знаем за него - черен пояс по карате, охранител на Тодор Живков (и масажист по съвместителство), пожарникар с докторска степен, градоначалник, борец срещу престъпността, упование за народа и бъдещ премиер, президент... или каквото там потрябва.
...
Той е Гъливер в страната на лилипутите, прикован от правителството Прометей, който разхвърля искрите на правдата, бивш главен секретар на МВР във време на масови гангстерски убийства, личен "френд" със Слай Сталоун ("Ние ги хващаме, те ги пускат"), човекът с кожената тужурка и непринуден маниер, любител на обедните "мачлета" в Борисовата градина, покорител на женски сърца с хулигански мачизъм, медиен гений със завиден рефлекс, свежи лафове и точна преценка, застъпник на президентската република (да се знае кой е началникът). А, да, реагира агресивно на обръщенията "циркаджия" и "мухльо", затова при употребата им се препоръчва спазването на дистанция, по-голяма от една ръка разстояние. Докато хули безпощадно кабинета, признава Доган за велик политик. По цял ден вее пряпореца на борбата срещу корупцията, а привечер присяда край масата на олигархията.
...
Навремени изпод костюма и вратовръзката му избиват неовладени улични инстинкти. "Ако след 40 г. не си направил къща, деца и не си ходил в казарма, то е като при жените - хич не го чакай", сбори се неотдавна с премиера Станишев. Свирепият свят на охранителния бизнес е белязал завинаги езика му с жаргона на автоджигита, който брутално сритва кроткия гражданин, неволно нарушил представите му за вселенска хармония. Изглежда, за 50 години не се е намерил никой, който да обясни на тази екстраординарна натура, че е неетично да атакуваш опонента с аргументи от личния му живот. Но и това е като при жените - след 50 г. хич и не се надявай.
...
А, да, и бедствията в Републиката рязко ще намалеят със закриването на ресорното министерство. А след още четири години от екстраординареца няма да остане и помен. Без да знае как, по силата на вечната политическа алхимия, Бойко Борисов, подобно на Пепеляшка след бала, отново ще се е превърнал в най-обикновен ординарец. Ординарецът на неизтребимата българска олигархия...

Какво разбираме от тази статия?
1. Че авторката Галя Горанова явно няма да може да си намери работа, ако Борисов стане премиер.
2. Че се намери още един вестник, който да каже някои истини за управлението на кмета.
3. Че е изпуснала плаченето на Бойко за звездичката на генералския му пагон...
4. Че много хора ще се замислят за тези факти и може да решат да гласуват другояче. Дай Боже!

5 коментара:

Анонимен каза...

Коментарите по публикацията от 09.10.2008 г. се плъзнаха в посока “хомофили” и “хомофоби”. Затова ще си позволя да изтегля ТУК коментара си от първите минути на тази разделна дата – 10 Ноември.
.................
На 10 ноември се навършват ТРИ години от назначаването (с решение №270 на СОС) на бойко борисов за кмет на София. По този случай в. Сега (08.11.2008 г.) поставя бойко борисов "в рамка". Очеркът на Галя Горанова “Extraординарецът на Републиката" наистина заслужава да се прочете.
.......
”Изглежда, за 50 години не се е намерил никой, който да обясни на тази екстраординарна натура, че е неетично да атакуваш опонента с аргументи от личния му живот. Но и това е като при жените - след 50 г. хич и не се надявай.”(Галя Горанова). В изключително трудната политическа обстановка държанието на Станишев е мъжко за разлика от мачовските изцепки на бойко.
И до 100 години (да му ги даде Господ) пишман-генералът няма да разбере, че победата е наша, а загубата - моя.
Обама: “ИмаМE победа и тя е наша.”
Макейн: “Има поражение и то е мое”.
...........
Преди последните местни избори в страницата на Столичната община имаше линк към страница на кмета-кандидат кмет: “Какво направих за София” Веднага след изборите страницата изчезна. Изглежда единственото крупно достижение на кмета е удвояването за три години на цените за градския транспорт.
.............
1096 дни безхаберие. 1096 не стигнаха на б.б. за първа копка на завод за боклук. Задръствания и мърсотия. Усъвършенстване на модела Софиянски и трансформирането му в модел борисов. Излаз на София на море (цариградско). Развитие на популация бездомни кучета. "Открито" концесиониране на градския транспорт, гарантирано от герб. Тротоари като витошките морени. Виртуални подземни паркинги и гаражи. Ценен принос в политическия анализ на възродителния процес. 26304 часа интервюта по радия, телевизии, вестници, списания и многотиражки, пълни с бисери и върхове на мисълта.Успешно "забиване" на Топлофикация в полето на държавта. Усъвършенстване на умението за всеки проблем да намери друг виновен.
................
Софиянци, честита кметска тригодишнина. Напред към премиерството.
................
Прощавайте сутрешни блокове. Ще чета “Сега”.

Анонимен каза...

Чети, чети...Ако искаш и "Работническо дело" чети, и Лениновата "Искра"....нищо различно от сега в "Сега" няма да намериш и там....А хората пак ще си го изберат.

Анонимен каза...

Другите хора или хората, в това число и Вие?
Сигурно сте изучили добре тези четива за да ми ги препоръчвата горещо.Може и б.б. да ги е чел, когато са го приемали в БКП.

Анонимен каза...

Изучили сме ги, разбира се. За да ги надскочим. Те са си били за някакво си тогавашно време. А Вие, като гледате сутрешни блокове, кога работите? Или ги препрочитате? И все на тях си стоите. Личи Ви по не особено високата степен на възпитание-нали знаете, че във Великобритания най-обидно е да попиташ някого за кого ще гласува или е гласувал.

Анонимен каза...

Не Ви питам и не ме интересува за кого гласувате и ще гласувате, и дали гласувате. Ако бяхте се позамислил върху въпроса ми, той е: имате ли лична позиция. Блоговете и "форумите" са за сблъсък на лични позиции.
Кога работя, къде и какво е мой личен проблем, ако не е в противоречие със Закона.
Питайте кмета проформа кога работи работата, за която е избран и назначен, и какви са резултатите.
А препратка към английските нрави съвсем не са "сертификат" за лично възпитание.
С уважение: Димитров

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).