31 октомври 2008

Дедите на Бойко Борисов

Бойко Борисов отново блести с изказвания, за които би трябвало да бъде вкаран не в политиката, а в едно друго място:

Бойко Борисов: "Ние нямаме нищо против българските мюсюлмани, точно обратното. Ние им обясняваме, че за 20 години Ахмед Доган ги е направил от най-бедни по-бедни. Ние сме срещу върхушката на ДПС, ние не сме срещу българските поданици и граждани. Ние сме срещу тези, които поставят резолюции на турски език. Срещу тези, които говорят на турски език в официалните си речи. Аз съм си българин и си отстоявам нашите интереси. Все пак моите прадеди 500 години са успели да устискат, все ще устискаме мандата на Доган с неговите подизпълнители Първанов и Станишев. Каква етническа карта?! Етническата карта я задават Първанов и Станишев. До този момент ГЕРБ сме казали само едно – че искаме да извадим ДПС от властта. Както всяка нормална партия да остане в опозиция. Така, както БСП искат ние да сме в опозиция, а ние искаме БСП да са в опозиция. И т.н.
Какво ни казват двамата, президент и премиер – единият казва, че ще има етнически пожари, а другия казва да не си играем с огъня. При положение, че ние сме казали само, че искаме ДПС да не е на власт! Като ползваме политическата математика, излиза, че когато има знак +, т.е. ДПС е на власт – няма етническо напрежение. Но, ако ДПС е извън властта, според Първанов и Станишев има етническо напрежение! Е, тогава питам – кой играе с етническата карта, аз или те?!
Въпрос: Стана едно огромно недоразумение с годините 1985 и 1989. Оказа се, че в своето предсмъртно писмо Ахмед Емин е визирал 1989 г. Вас кой ви подведе?
Бойко Борисов: Аз знам това, което писахте всички вие! Някой от целия тефтер извади само датата 1985! Аз го проверих, всички така сте писали. Ние затова коментираме, че 1985 г. има терористични актове. Сега изведнъж вчера разбираме, че е 1989 г! Да, 1989 е едно, 1985 е друго. Това, че прокуратурата изпусна само тази част от текста, отново показва една мощна манипулация на бившата ДС."

Какво разбираме от това интервю?
1. Че за Бойко Борисов в момента в България има турско робство.
2. Че за него България е царство - защото само в царството има поданство.
3. Че за него интересите на "българите" са различни от интересите на "турците", независимо, че в България няма етнически малцинства, а само и единствено български граждани.
4. Че говори за себе си в 1-во лице мн.ч., сякаш е цар.
5. Че изведнъж много се е притеснил за 1989 година, може би във връзка с това, което вече писахме в блога за Бойко?
6. Че не прави разлика между година и дата.

2 коментара:

Анонимен каза...

Може би трябва към "какво разбираме" да добавите и това, че коментира надълго и нашироко неща "които сте писали всички вие", т.е. той говори за неща, при това много сериозни, без да е проверил истинноста им.
Как може един такъв човек да има претенциите да управлява държава, това е абсурдно!

Анонимен каза...

С нещо комайплащи Бойко анализаторите. След като у нас няма етнически малцинства, както твърдят изводите, за какъв етнически мир плачат Първанов и Станишев. Единият е бил в инситута на БКП, а другият е бил твърде малък през 1985-та, но взривовете В пловдив, в Сливен и край гара Бунова са историческа реалност. Във влака загинаха деца....Това ли беше начинът да се протестира против смяната на имената. И с това ли се гордее днес върхушката на ДПС? А и двамата лидери са уж историци....

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).