16 септември 2008

Бойко Борисов и Краси Каракачанов

В интервю за "Стандарт" шефът на ВМРО споделя:
- Господин Каракачанов, защо се стигна до президентския залп по Бойко Борисов, какво се крие зад конфликта между двамата?
- Между президента и столичния кмет имаше добра комуникация, явно причините за конфликта са скрити по-дълбоко. Сигурно е само, че са политически...
- А последствията? Да не би целта да е спад в рейтинга и на Борисов, след като социолози отчетоха минус 12% при Първанов?
- Конфронтацията на когото и да било с държавния глава не влияе добре на рейтинга му. Първанов е държавен глава и неговите функции са доста по-различни от политическите игри. Такъв конфликт е напълно излишен. Само това не беше се случвало в София - война между кмет и президент. От тази работа няма да спечели нито кметът, нито президентът. Ще падат рейтинги.

Какво разбираме от това интервю?
1. Че К.К. се опитва да предопределя причините за "конфликта" - не били икономически, а политически.
2. Че К.К. твърди, че има конфликт.
3. Че явно никой не е разбрал, че конфликт няма - има просто некадърност на кмета, който се оплаква от сроковете за получаване на ОВОС, но удобно премълчава, че ако беше поискал такава оценка преди три години, щеше отдавна да я получи.
4. Че нито журналистката, нито К.К., нито редакторите знаят български език... достатъчно добре.

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).