29 септември 2008

Бойко Борисов и Николай Слатински - 4

Още от Слатински:

...Аз за себе си съм си казал, че Бойко Борисов е не само мит, но и диагноза за нашето общество. Но това, което не мога да приема е, че той е присвоил правото да бъде хем във властта, с всичките и публични права и привилегии, та дори и гарантирания медиен шум, хем да бъде опозиционер Nо. 1, човекът, който си позволява унищожителни критики за цялата политическа система. Т.е. той ползва в пълна мяра, дори без мяра всички негативи на властта, без да носи и най-малкия негатив от нея, парадирайки с неуважението си към всичко, свързано с нея. Той си е извоювал периметър, който няма и не и имал никой друг у нас. Всички имат вина за сегашното дередже, само той няма – никаква. Ако в МВР някой постигне нещо добро, Бойко Борисов е пръв, за да обере активите от свършеното. Ако в МВР има лоши процеси, те се дело на отделни полицаи, “с които се разправяме веднага”. Всъщност, системата в МВР е прогнила и кой друг, ако не министърът и главният секретар трябва(ше) да работят за нейното лекуване.
... Аз съм абсолютно убеден, че Бойко Борисов има много сериозни амбиции в политическия живот на страната и дестабилизирането на ситуацията у нас работи в негова полза, защото той като мит и облик вирее върху чувството за безизходност и масовото упование в силната ръка и твърдия подход. Не бих твърдял, че Бойко Борисов прави този перфектен PR изцяло на съзнателно, осмислено ниво, но тук е голяма ролята на интуицията, на подсъзнателния нюх. А ако минем през отрицание на системата, ще бъдат отречени най-вероятно и всички нейни ключови фигури, каквато е несъмнено президентът. В този смисъл от самото начало не изключвам вероятността един ден Бойко Борисов да се яви като изключително сериозен конкурент при идните президентски избори. При това той умело съчетава както хитрата популистка риторика на един Лукашенко (който единствен гласува в парламента на Белорусия срещу акта на разпускане на СССР), така и проамериканската риторика на Лех Валенса (безкрайно съм далеч в другото да го сравнявам с тези двама президенти). Само като прочетем пламенната му проатлантическа реч в Националната спотна академия (просто най-подходящото място за подобна реч), ще видим, че Бойко Борисов твърдо е заложил на САЩ, при това с лозунги на нивото на комсомолската му нереализирана амбиция: “Дружба от векове и за векове с USA!”, “Американската армия е несъкрушима и легендарна!”. С това той не само разкритикува позицията на президента, но и записа нов плюс в опозицията си спрямо него, поставяйки го както и в “онова” интервю в “Труд” в ролята на мекия, колебаещ се, не съвсем реформиран довчерашен социалист (т.е. комунист), в контраст с него – твърдия, решителен, взел правилната страна, надпартиен и неучастващ в политически котерии борец за националния интерес.

Какво разбираме от тези откровения?
1. Че щом секретарят по националната сигурност на Президента мисли по този начин, то сигурно има сериозни причини за това.
2. Че е време и други да разберат, че Бойко продължава същата песен, но на нов глас - и сега е във властта, но други са му виновни за неговата некомпетентност.
3. Че е неясно защо никой друг не е посмял да напише тези факти за Борисов.

1 коментар:

Анонимен каза...

http://www.novinar.net/?act=galleries&do=details&sql=MTE2NTkzOzU5&mater=Mjc1OTsxMQ==&sql_which=&stat=center#galmarker

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).