11 август 2008

Бойко Борисов и Станишев

Бойко Борисов пак се изявява на челно място във "Фокус" - агенцията, която се слави със своята "обективност" по адрес на кмета. Дадено му е място на първа страница на сайта, като автоинтервюто със сигурност ще попадне и сред "най-четените" материали. То е по повод интервю на премиера пред "24 часа".

Станишев казва:
"ГЕРБ има да отговаря на много въпроси, преди да се подреди да управлява. Би трябвало да се каже каква точно "генерална" промяна извършиха в София, какъвто беше ангажиментът на кмета. Какво е свършил за близо 3 години управление? Каква е икономическата програма на ГЕРБ? Това, което е лансирано.в публичното пространство, е катастрофа. Означава сриване на валутния борд и на финансовата стабилност с всички произтичащи последици. Би трябвало да кажат кои са носителите на политиката на ГЕРБ. Аз познавам трима - кмета на София, официалния председател на партията Цветан Цветанов и депутата Лъчезар Иванов. Има ли други и каква всъщност е политиката на ГЕРБ? Има ли икономически интереси зад ГЕРБ и какви са те? От много представители на бизнеса вече чувам как се извършва рекет над тях. Искаме да се върнем към мутризация на икономиката ли, или нейната партизация?"

На което Борисов не отговаря на НИТО ЕДИН от посочените въпроси, вместо това се пуска в надълго и нашироко обяснение на "постиженията" на... самия Борисов. Върхът на сладоледа е в това:
"Вдигнахме бюджета от 560 млн. лева до над един милиард лева, благодарение на чистото управление, добрата организация и ликвидирането на порочната практика на заменките. Веднага му казвам, че той точно обратното направи – започна заменки на гори и то престъпни заменки."
Но и това не остава по-назад:
"...ако някъде в страната, той има информация, че някой от името на ГЕРБ си е позволил да изнудва бизнеса, или е поискал пари от името на ГЕРБ, незабавно да изпрати МВР, ДАНС, прокурори да го арестува. Аз лично ще го аплодирам за това, а ако ме поканят, ще отида и ще участвам в ареста..."

Какво разбираме?
1. Че за Борисов вдигнато на бюджета на общината е резултат от неговите собствени действия, а не от факта, че хората работят повече, плащат повече данъци, които се определят от... правителството!?
2. Че Борисов е крайно непоследователен, защото именно по негово време станаха прочутите "заменки" на Христо Стоичков, например. Да не говорим за банката на другарката на Борисов, която обслужва общината. Банката, не другарката.
3. Че Бойко Борисов е икономически дебил?
4. Че Бойко Борисов отново демонстрира липсата на елементарни знания кой в България може да арестува хора и призовава министър-председателят да се занимава с полицейска работа... Боже, Боже, пази България от такава чума!

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).