13 август 2008

Бойко Борисов, Цветан Цветанов - средностатистически гражданин

Не, уважаеми читатели, няма грешка в заглавието.
Из интервюто на формалния лидер на ГЕРБ в днешния "24 часа":

- Г-н Цветанов, и на плажа даже сте с Бойко Борисов. Докато бяхте в Обзор, начертахте ли конкретни действия срещу властта?
- Всеки човек има нужда, макар и за кратко, да си почине и ние го направихме като всеки средностатистически гражданин...
... - Дали премиерът Стани-шев ви е изпратил папараци да ви снимат по бански, след като кадрите тръгнаха от сайт на БСП? И да не го дебнете и вие на плажа?
- Това не е толкова важно и не вълнува чак толкова много хората. Проблемите са другаде. Може би въпросът, който трябва да се зададе, е за морала и завидното благосъстояние на хора от властта, някои от които се возят по яхти...
...
- От БСП все ви подозират, че ще управлявате с "Атака".
- Имаме решения на изпълнителната комисия на ГЕРБ, с което категорично сме заявили, че няма да се коалираме с управляващите днес. За мен основните виновници за всичко, което се случва, са БСП и ДПС. А НДСВ вече загуби обществената подкрепа, защото през 2005 г. излъга избирателите си, че няма да управлява с тях. ГЕРБ ще участва самостоятелно на изборите и цели самостоятелно управление при възможно най-широка парламентарна подкрепа. Защото сме убедени - по всички основни приоритети на страната трябва консенсус. Ако избирателят не ни даде тази възможност, наши партньори ще са само СДС и ДСБ. БСП постоянно вади други сценарий за ГЕРБ, съдейки по своето поведение от 2005 г., когато не допускаха коалиция с НДСВ и ДПС и после излъгаха избирателя. Затова, съдейки по това какво биха направили във всяка ситуация, ни го приписват на нас. ГЕРБ е последователна и прогнозируема партия, спазва обещанията си и не се върти по конюнктурата. За нас управлението не е самоцел.

Какво разбираме от немощното интервю на "председателя" Цветанов?
1. Че го питат за "Атака", а той отговаря за НДСВ, БСП и ДПС.
2. Че има наглостта да пита защо някои политици се возели на яхта, а пропуска да спомене какво прави другарката на кмета Борисов, която си купи, а после продаде успешно банката на известния Славчо "Олимпиеца" - личния сервитьор на Иван Костов.
3. Че няма да се намери журналистка, която да попита отново и отново лидерите на ГЕРБ по важните въпроси, докато получи отговор.
4. Че двамата почивали като средностатистически българин. Не като двама българи, а като един. Този човек явно не знае български език, но на никой не му прави впечатление подобна неграмотност...

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).