11 август 2008

Бойко Борисов и селския плаж

"Стандарт" публикува поредното интервю с Борисов, взето от пърхаща около светлия Му образ журналистка с подзаглавие: "Доган е по-случаен от мен, той е на яхта, а аз на селски плаж". Някои по-важни моменти:
... Бюджетът на София от 560 млн. стана милиард, както и да го смяташ, увеличил се е двойно. Това показва как се управлява София от ГЕРБ... Как е възможно да няма кой да го попита (Доган) откъде и как са придобити луксозните му яхти...Нямам нужда от оценката на някой измислен политик. Много ми е интересно, приятно ли му е на Станишев да гледа мандатоносителя си на луксозна яхта...Питам се, как е възможно, когато само на 1000 км от нас се бомбардира и се случва нещо толкова сериозно между Грузия и Русия, да няма дежурен министър... (по въпроса за снимките, за които и ние писахме): ... Разликата се вижда с просто око. Доган е на яхта, а аз на плажа в едно село, където ходя от дете. Дето се казва, топнах се еднократно с носталгия... Нищо не може да се очаква от съдебната система, защото съдиите и прокурорите са излъчени от тройната коалиция с една-единствена цел - да не осъждат корумпираните, а не да ги съдят. Да пазят престъпленията им! Затова всички в тази система са от БСП...

Какво разбираме от този брътвеж?
1. Че Бойко Борисов го е заболяло много от думите на Доган, че е случаен човек. Ако се замислим малко, ако Борисов не беше случаен човек, нямаше да го заболи толкова.
2. Че според него в България нямало "дежурен министър"!? Вероятно спомен от детството, когато самият Борисов може би е бил дежурен? Или дневален?
3. Че като се чуди как няма кой да попита Доган за яхтите, дали се сеща, че няма кой да попита Борисов за палатите в Банкя, за банката на "другарката му" Цветелина, за "ипон" и за контактите му с представителите на подземния свят?
4. Че явно не е разбрал как в България се става прокурор или съдия - но явно трябва да му се напомни, че става не с "излъчване", а с конкурси. И че да се твърди, че всички в съдебната система са от БСП е не само смешно, а издава и голяма доза некомпетентност...

2 коментара:

Анонимен каза...

Цитат от същия монолог:
"Ние сме членове на ЕНП и аз имам от премиерите на водещите европейски страни УВЕРЕНОСТ, че те ще ми дадат експерти, които да СЪБЛЮДАВАТ действията на нашите министри."
Между "УВЕРЕНОСТ" и "уверения" има огромна разлика. Поименно кои премиери на водещи европейски страни видяха бойко премиер и лично му обещаха експерти.
Любопитно е как чуждите експерти ще СЪБЛЮДАВАТ, т.е. "стриктно ще спазват" действията на неговите министри."

Анонимен каза...

Още "подточки" от монолога (Фокус)
бб:"И всеки месец виждате, че ние пускаме по една детска градина."
8 месеца = 8 нови и 8 ремонтирани детски градини? Адресите и броя на новине места?
бб:"До морето виждате какъв е пътят – изпопребиха се хората, както и десетки (???) километри задръствания."
Кметът на задръстена София гледа към пътя до морето. Сигурно има лични впечатления от тридневното плажуване в Обзор.
бб"Четвърто – искам да му напомня, че две години бях кмет с общински съвет, доминиран от членове от неговата партия и от други партии, които бяха мои конкуренти на изборите."
Този рефрен не е нов, но така и не се разбра кое умно предложение на бб не е било прието. Сега командва бб и герб.Пример с цитат от
3rdnews.info - Блогът на Георги Кадиев:
"И така купонът (за храна от детската кухня, б.м.)остана 1 лев.
И за завършек един съвет към кмета: не е лошо да ходи на събиранията на групата на ГЕРБ всяка сряда и да си уточняват позициите за зала. Иначе излиза едва ли не, че е кмет на БСП: ГЕРБ предлага нещо, БСП прави алтернативно предложение, дърлим се по комисии и накрая Бойко Борисов оттегля предложението на ГЕРБ и подкрепя това на БСП. Така беше с данъците, така сега и с купоните за кухнята."

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).