29 юли 2008

Бойко Борисов и Михаил Миков - две вселени

Вчера цял ден "най-четаната" новина във "Фокус" бе тази:
Министърът на вътрешните работи юристът Михаил Миков и БСП дължат отговор на един основен въпрос, ако искат да продължим да поддържаме какъвто и да е диалог по проблемите на МВР. И този въпрос е: Защо беше махнат министър Румен Петков, след три години управление в МВР – заради провал и некадърност или за връзки с организираната престъпност и корупция?” – това заяви за Агенция “Фокус” лидерът на ГЕРБ и столичен кмет Бойко Борисов.Според генерал Борисов - основната цел на тройната коалиция от БСП, НДСВ и ДПС е запазване на статуквото.Колкото до коментарите на министъра на вътрешните работи Михаил Миков, столичния кмет заяви: „ Дори и най-елементарният юрист, запознат със структурата на държавата, е длъжен да знае че главният секретар на МВР е най-ниската длъжност в йерархията на министерството. Над него е имало и ще има – премиер, министър, заместник-министри. Нека от БСП първо дадат оценка на управлението на Румен Петков, а след това да се занимават с мен”.

Тя е в отговор на тази реплика на вътрешния министър Миков (цялото интервю тук):
Водещ: Как гледате на изказванията на МВР, на бивши служители на МВР, на опозицията, тук мога да цитирам и лидера на ГЕРБ, и граждани, които твърдят – „Ликвидираха МВР”, „Убиха МВР”, „Няма МВР вече”, „МВР умря”?
Михаил Миков: Е, специално столичният кмет – той е част от ликвидацията на МВР.
Водещ: Защо?
Михаил Миков: Поне четири години участва доста активно в създаването на това, което е сега МВР.
Водещ: Какво, какво е участвал като създаване? Какво се е случило?
Михаил Миков: Ами хората си го спомнят. Начини, подходи, решения, включително сега виждате активността при приемането на Закона за МВР – един отчаян опит за запазване на статукво. Констатираме, че системата не функционира в определени части, в същото време сме против промените.

Какво разбираме от тези задочни диалози?
1. Че на Бойко Борисов започва да му пари под краката. Въпрос на време е, преди някой политик да зададе въпроса какви са отношенията му с всички представители на престъпния свят, с които е на "ти".
2. Че на крива ракета космоса й пречи.
3. Че за "Фокус" новинате не е това, което казва Миков, а това, което твърди Борисов - факт, който никой не може обективно да удостовери, защото най-четените новини се появяват неясно как на сайта.

2 коментара:

chonny каза...

Тоя блог да не е на Сергей? :)
Направо сте смешни.

Анонимен каза...

Не е на Сергей, Шони.
Спокойно!

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).