18 май 2008

Борисов и магистрала "Тракия"

И вестник "Дневник" се престраши да каже това, което ние твърдим. Убедете се сами, че са коментирали думите на Борисов след като нашият автор - Бащата на българската демокрация го е направил на свой ред и преди "Дневник":

...сагата започна в края на 2004 г. с обявеното решение за концесията. Параметрите й бяха обявени от опозицията и неправителствени организации за скандални и дори се създаде специална парламентарна комисия да проучи проектодоговора, но правителството така и не го предостави. През март договорът беше сключен, а СДС и ДСБ подадоха сигнали в прокуратурата и в Главна дирекция "Конкуренция" в Еврокомисията. Тогавашният прокурор Филчев заяви, че законът не му позволява да се намеси. "Прозрачност без граници" публикува доклад, с който обяви сделката за незаконна и "напълно неизгодна за интересите на българската държава", и също сезира ЕК. Европейската инвестиционна банка излезе с твърда позиция срещу проекта заради избрания без търг концесионер.По това време Борисов беше главен секретар в МВР, вече натрупал популярност с политически изказвания от типа "ние ги хващаме, те ги пускат", но до есента на миналата година никой не беше чувал позицията му за "Тракия". Затова въпросът е какво е виждал лидерът на ГЕРБ през всичките тези години, когато и в България, и в Европа останалите не само виждаха, но и реално се съпротивляваха на концесията?

Какво разбираме от тази публикация?
1. Че "хватките" на Борисов стават все по-прозрачни, щом и в "Дневник" са ги прозрели.
2. Че може би Борисов наистина има защо да отклонява вниманието на хората, ако са верни слуховете за банката на гаджето му Цветелина и пуснатия слух за фалита на ПИБ.
3. Че в "Дневник" четат блога за Бойко Борисов, което не е от съществено значение за качеството на нашите материали, които - за разлика от тези на вестниците у нас - не се страхуват да бъдат критични към пожарникаря Борисов.
4. Че Борисов не ни е информирал какво всъщност е станало с неговия прословут "сигнал" - достатъчно би било да публикува входящия номер, за да проверим в ЕК дали наистина е имало такъв сигнал и докъде е стигнал. Впрочем, това би трябвало да го направят сериозните медии в страната. Ако ги има, де.

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).