18 май 2008

Бойко Борисов и село Мрамор

От "Фокус":
Срещата между кмета на София Бойко Борисов и жителите на село Мрамор е доста закъсняла. Очакванията на хората от селото са Столична община да откаже изграждането на кариера за добиване на инертни материали. Това казаха за Агенция “Фокус” Снежинка Цветанова, председател на сдружение “Еко Мрамор”. Ние искаме от Бойко Борисов гаранции, че Столичния общински съвет ще гласува искането за отмяна на инвестиционното решение за разработване на кариера, обясни Цветанова. “Исканията на хората са да няма кариера за добиване на инертни материали край село Мрамор и през землището на селото да не минава магистрала”, заяви тя и каза, че и двата въпроса ще бъдат обсъдени с кмета на София. Според Снежинка Цветанова Инициативният комитет-Мрамор е предприел всички законови действия за спиране на разработването на кариера за инертни материали в землището на селото. “Разрешителните за геоложките проучвания за кариерата са издадени незаконно. Разрешителното за дейност на фирмата, която ще разработва кариерата, е издадено с много нарушения. Сдружение “Еко Мрамор” е завело две дела за отменяне на решения на Министерство на околната среда и водите, приети от Долорес Арсенова и Джевдет Чакъров”, обясни тя.

Какво разбираме от тази новина?
1. Че ако Бойко Борисов стои зад тази далавера, кариера ще има.
2. Че ако не стои, тогава ще се постарае да обясни, че има далавера, че той е против нея.
3. Че може и да не стои в момента, но да използва недоволството, за да застане зад нея и да обясни, че няма как да се отмени решението на СОС, но за сметка на това жителите на село Мрамор ще получат сауни, басейн, баскетболно игрище или някоя друга близалка.

1 коментар:

Анонимен каза...

ABE AZ MISLIA CHE KARIERA SHTE IMA I TO MNOOOOGO SKORO;;;;;.. :)

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).