22 май 2008

Бойко Борисов, слугинажа и ГЕРБ

Днешният ден "ощастливи" зрителите на бТВ с появата на кмета на София в ефира. Ето някои подбрани моменти с коментари от нас между редовете:

Водещ: ...Добро утро, генерале.
Бойко Борисов: Добър ден на вашите зрители.
Водещият упорито нарича Борисов "генерал". Борисов пък пожелава вместо добро утро, добър ден - при това само на зрителите.
...Бойко Борисов: Всеки народ сам си заслужава управляващите. Българите мисля, че вече достатъчно ясно видяха, знаят кой какво ще прави, кой какво може, доказал го е, да си избира когото трябва. Ето, бих се върнал отново на популизма на БСП. Когато аз бях главен секретар и дойдоха на власт, първото нещо, което ликвидираха беше висшата професионална длъжност на МВР главен секретар...
Разбира се, всеки знае, че главен секретар имаше и по времето на предишното правителство, а и на сегашното. Това е елементарен факт. Но Борисов смята, вероятно замаян от сутрешните журналисти, че ако той не е главен секретар, значи няма такава длъжност.
... Водещ: Нали вие сте лидерска партия, вие сте партията на Бойко Борисов.
Бойко Борисов: Напротив, точно ние не сме лидерска партия...
Нямаме думи... Такава наглост!
...Водещ: Ако се е подслушвало толкова много, както стана ясно 10 000...
Бойко Борисов: По наше време не е подслушвано...
Борисов се прави на паднал от Марс. Подслушванията са над 10,000 за всяка от миналите години, вкл. и тези, в които той беше главен секретар и си говореше на "ти" с престъпниците, които впоследствие бяха разстрелвани.
Водещ: А коалиция ГЕРБ – БСП, както БСП подаде анонс тази седмица през Брюксел?
Бойко Борисов: За кой ли път във вашето предаване ви моля да спрете с тези измишльотени.
Водещ: Ама този път въпросът са го задали посланиците на ЕС, не съм аз. Не искам да има подозрения.
Бойко Борисов: Посланиците слушат, гледат вашите предавания и на базата на вашите въпроси те ги задават. Как, с кого да направим? Ами ето, всичките тези теми, които...
Уважаеми читатели - сами можете да видите как Бойко Борисов си обяснява въпросите на посланиците на страните-членки на ЕС. Били гледали предаванията на бТВ и на базата на въпросите на водещия задавали въпросите си!? Това е такава простотия, че дори е трудно да бъде приета за действително изречена.

Какво разбрахме от това интервю?
1. Че Бойко Борисов е некомпетентен.
2. Че Бойко Борисов не може да разбере, че неговите маневри не са Тодорживковите "маньоври", които осигуряваха на България евтин руски нефт.
3. Че Бойко Борисов се опитва да пренаписва историята.

3 коментара:

Скарамуш каза...

Ива Николова пише в петъчния (22.05.2008 г.) "Монитор":

Ако може да се вярва на твърденията на Бойко Борисов, които имат свойството да се променят като времето в тропическия климатичен пояс - сутрин пече жарко слънце, а след обед вали пороен дъжд, той яростно е зачеркнал възможностите предлагани от логиката и социологията. И не просто ги е отхвърлил, а вече успя да засипе с непростими политически и лични оскърбления лидерите на двете партии и най-изявените лица в тях. Най-меката обида към Сергей Станишев, отправена от Борисов, гласи, че той "готви погребението на държавата". В останалото време столичният кмет непрестанно му намеква или му казва в прав текст, че той е безгласна буква в партията си, че не може да ръководи нито нея, нито държавата, че е кукла на конци и какви ли още не непростими в политическите отношения подмятания и директни ругатни. Накрая стигна дори до абсурда да обвини премиера, че се държи като гражданин, без да съзнава, че едва ли друг министър-председател е получавал по-голям комплимент. Макар и по-млад от Борисов, по политическо възпитание Станишев е много по-зрял от него и затова отговорите му се ограничават само с добре премерена ирония. Но поне го удостоява с отговор.

Много добре, отлично!

Анонимен каза...

Б.Б. не е достоен дори за тема на разговор...

Анонимен каза...

КОГАТО НЕДОРАЗУМЕНИЕТО И ВЕЛИК НЕКАДЪРНИК б.борисов ПРИСЪСТВАШЕ В МВР КАТО ГЛАВЕН СЕКРЕТАР ГРЪМНА СКАНДАЛА "ГНОМ".БЯХА ПОДСЛУШВАНИ ПОЛИТИЦИ .КАТО ИСКАНЕТО ЗА ПОДСЛУШВАНЕ Е БИЛО ПОДПИСАНО ОТ ПРАВОВЕРНИЯТ КОМУНИСТ б.борисов.НЯМА СЛУЧАЙ КОМУНИСТ ДА КАЗВА ИСТИНАТА.

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).