20 май 2008

Бойко Борисов и подземните паркинги в София

Ако се вярва на обещанията на кмета, до този момент всички коли в София трябваше да са паркирани под земята - под училища, под Народното събрание, покрай речните корита... Където се сетите!
Ето и последната новост от Медиапул:

"Главният архитект на София Петър Диков анонсира намерението на общината да даде зелена светлина за строеж на 20 подземни паркинга на територията на града. Предстои Столичния общински съвет да вземе решение за построяването на четири от тях.
Паркингите ще бъдат експлоатирани от частни фирми. Все още не е ясно какви такси ще събира общината от частниците. Диков заяви, че първите обществени гаражи ще се намират до метростанция "Сердика", до бъдещата метростанция на бул. "Черни връх" и бул. "Джеймс Баучър", под бул. "Цар Борис ІІІ" и под земята между Руски паметник и пл. "Македония". Общият им капацитет е 2150 места.
Процедурата за останалите 16 паркинга трябва да приключи в следващите 3 месеца. Предстои обявяването на процедура за строителството на два подземни паркинга в районите "Младост" и "Люлин", които ще бъдат в близост до спирките на метрото.
Общо четири изхода на бъдещите паркинги ще бъдат разположени в дворове на училища. Главният архитект заяви, че при изработването на конкурсната документация за тях ще има клауза експлоатиращите паркингите да правят всяка година вноски в полза на съответното училище."

Какво разбираме от това?
1. Че паркинги няма да се построят, но ще се обособят парцели, които ще се дадат на подходящите фирми.
2. Че не е ясно какви такси ще се събират, но вече е "сигурно", че част от тези такси ще се внасят в училищата - вероятно под формата на дарения, принудително организирани от общината?
3. Че не е случаен изборът на главен архитект, който Бойко Борисов е направил лично. Също както и заместник-кметиците му, човекът е голям експерт.

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).