25 февруари 2008

Цинизмът на Бойко Борисов

Заглавие в "Стандарт": "Бойко зове: Правете деца"
Кметът на София си спретна Комсомол; Сега е времето да създавате деца, а работата и политиката да си вървят. Този призив отправи неформалният лидер на ГЕРБ Бойко Борисов към 600-те младежи в НДК.

Какво разбираме от този репортаж?
1. Че Борисов е обикновен циник, защото не е известно той самият да е направил дори едно дете, но това не му пречи да насърчава другите.
2. Че за него е по-важно хората да не се бъркат в политиката, а да си правят деца.

4 коментара:

tropancho каза...

Комсомол или "Молодая гвардия"? Б.Б.обеща на младите делегати поне 40 % от тях да влязат във властта.Как да не се видиш в този висок процент и да не гласуваш за баткото.Самият призив "любете се и се множете" е навременен и полезен.При това друг ще сърба попарата от бесхаберието с проблема за детските градини.

Анонимен каза...

След провала на виртуалния прием в детските градини назрява още един скандал, показан от БНТ в сутрешния блок на 05.03.08 - медицинските сестри от общинските детски градини и детски ясли в столицата не са получили дори и скромното увеличение на заплатите от 30%, сумите за което са преведени от МФ, но общината нямала приет бюджет за да ги изплати. Общинската администрация как получава заплатите си без бюджет. Общината ще предвиди ли допълнителен стимул за тази невероятно отговорна и нужна професия от собствените си средства и увеличените данъци.
Сестрите заплашват с групова оставка и преминаване в частния сектор. Сигурно ще бъдат 10 пъти по-добре материално. А ББ ще строи детски градини в необозримото бъдеще, обслужвани от роботи.
Има ли по-нагъл начин от този да подклаждаш протести, смутове и недоволство.
Любете се и се множете.

Анонимен каза...

В."Сега",13 март 2008 г., стр.12: снимка на б.борисов на фона на "младежки герб".Моля Ви ако имате техническа възможност да разкрасите блога с тази снимка.
Но защо МЛАДЕЖКИ ГРАЖДАНИ ЗА ЕВРОПЕЙСКО и т.н.По-добре млади ГЕРБ.
Ако съм пенсионер и в знак на признателност за топлите грижи и отношение на кмета към третата възраст излудея да направя съответната подполитическа партия (ц.цветанов за да пълни бедната си мисъл винаги казва "политическа партия герб"), как да я нарека:
старчески герб,старичоци за герб,пенсиониран герб....

Анонимен каза...

б.б.никога не застава пред грешен надпис, плакат, апел и др. Следователно надписът на фона е правилен - герб вече не е абревиатура, а дума от най-мъжки род,
парола (ит.parola,"дума")за поход към властта и кокъла.

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).