12 януари 2008

Бойко Борисов - расист?

Доживяхме и този срам:

София /КРОСС/ - Две жени от ромски произход и един мъж пострадаха, след като предизвикаха срутване на земна маса. Инцидентът стана в столицата в района на булевард "Тотлебен" № 38, където се намира сградата на бившето предприятие "Балканкар Средец". Жените са настанени в Института за спешна медицинска помощ "Пирогов". 24-годишната Василка Митева и 29-годишната Атанаска Янкова проникнали незаконно в района на бившия комбинат "Балканкар Средец". Те били заедно с още 4 човека в изкоп, който се е получил от денивелация след разчистването на терена. Шестимата са проникнали в района с цел да търсят метали за вторични суровини. След като са започнали да разкопават, земна маса и бетонни отпадъци са се срутили върху тях. От Столична община съобщиха, че теренът е трябвало да бъде разчистен за бъдещо строителство.
Комисар Първан Секирянов - директор на Районната служба "Противопожарна и аварийна безопасност", разказа за инцидента:
"Инцидентът е станал в северната част на завода, почти до сградите на "Интрансмаш" или т.нар. ул. "Костенец". Това просто е земята, която е останала след разрушаването на сградите и е рекултивиран теренът. Земята се е срутила с камъните".
По-късно стана ясно, че още един мъж е бил намерен под отломките и откаран за преглед във Военномедицинска академия. Мъжът не е сериозно пострадал. На мястото на инцидента пристигна полиция, Бърза помощ и Гражданска защита. Там бе и столичният кмет Бойко Борисов, както и министърът на вътрешните работи Румен Петков и главният секретар на МВР Валентин Петров. "Господ наказва тези, които крадат", коментира инцидента Бойко Борисов. "Паниката, която се създаде, е абсолютно ненужна, трябва да се спре да се краде", категоричен бе столичният кмет. "Жените са влязли там без разрешение, разбира се, което показва, че Господ наказва тези, които крадат", обясни ситуацията Борисов. Сигналът за инцидента е получен в МВР в 17.06 часа.

Какво разбираме от тази новина?
1. Че за Бойко Борисов циганите са крадци, защото той е убеден, че те са отишли във въпросния изкоп, за да крадат.
2. Че българските медии, разбира се, няма да напишат нищо лошо за Бойко, защото той е мъж и казва онова, което всички те си мислят, но не смеят да кажат.
3. Че изглежда София е прокълната да има за кмет човек, който вместо да се погрижи да накаже фирмата, необезопаисла строежа и изкопа, се гаври с бедните хора, които не са отишли там за развлечение.

1 коментар:

Анонимен каза...

Аз не съм расист но знам и за други случаи в които тези бедни хора влизат в къщите на не толкова бедни хори и отмъкват алуминиева дограма и алюминиеви радиатори. А полициято в това време седи по разни будки в Симеоново и Бояна и не пуска даже журналистите там да снимат и покажат, че и в България не се живее зле. Че кищите имат закрити олимпийски басеини и мромори от незнамси коя част на света.

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).