12 януари 2008

Кметът и снегорините

Препечатано от този блог:

След като на първи януари сняг затрупа цяла София, скъпо платените концесионери на столицата извадиха една пета от наличната снегопочистваща техника и по този начин осигуриха провала на първия за новата година работен ден, кметът Мухобойко Борисов отново се оказа в смешното положение на палячото с вързаните очи, от което става 5 години не е излизал.
Постигнатите досега многобройни успехи - таблата за 300 хиляди лева весело пожелават на идващите от селата Люлин и Дружба “Добре дошли в София”, а в последно време и актуалното “Спазвай дистанция”, самоизскачащите варели на графа провокираха създаването на нов мото-спорт в авто-мелето на София - “заобиколи варел и трамвай едновременно”.
И все пак мисълта на генерала е заета със съвсем други неща.
Примерно - той е викал концесионерите, заплашвал ги е че няма да им плати ако столицата не бъде изчистена, и смята да преразгледа договора им.Бедничкия.
По-същия начин се мъчеше и навремето, когато негов основен враг се водеше Румен Гайтански. Тогава разправяше че ходил след камионите по чистотата, но не бил пъдар за да ги следи всичките.
Наложи се на всеки боклужийски камион да се монтира GPS система която да го следи, в кой час точно кой контейнер изпразва.Това възстанови реда и дисциплината.
Похарчените пари се възвърнаха многократно.
Следващата крачка е на всеки циганин от ВОЛФ,ДИТЦ и колегия да се сложи GPS.Тогава вече всичко ще е под контрол.Не като сега, да се мъчи бедния кмет да обикаля цяла нощ по улиците на града, и да говори с бакшишите коя улица не била почистена и къде снегорините само присъствали - шофьорите били ядосани от това че работят насред празника.
След това, бат Побойко мъдро заключи пред верните си фенове - журналистите че нямало нищо по-лесно от това да си премиер.
И като искал да си почине, щял да стане такъв.А не да мисли къде трябвало да чистят концесионерите, на които се плащат баснословни суми, но не са съставили план за почистване на града при такива събития или да пита БАН дали хвърлянето на сол по улиците е по-ефективно от чистенето, след като градът е в полу-бедствено състояние.

От само себе си се налагат следните изводи:
1.За всичките тези години, столична община няма разработен план как да се чисти ежегодното за столицата събитие “сняг”, въпреки цифрите пари излизащи от джобовете ни всяка година.
2.Няколко ядосани шофьори на камиони (около 50 на брой) си позволяват да ебават близо 1.5 млн софиянци, защото не били на кеф да работят в празнично време.Затова и не почистили.
3.Концесионерите (3 броя) не ебавали да ебават 1.5 млн софиянци, затова не си извадили цялата налична техника и не почистили за първия работен ден.
4.Кметът Бойко Борисов, с цялото си мъжество, мускулатура и простотия не може да уплаши и няколко циганина - водачи на снегорини за да си свършат работата. Те не се страхуват от него, явно зад гърба на шефовете си се чувстват добре защитени.
5.Кметът Бойко Борисов, с цялото си мъжество, мускулатура и простотия не може да уплаши концесионерите на столичния боклук, защото вместо да им се друснат едни солидни глоби за всичките загуби претърпяни от гражданите на София заради тяхното нехайство, дават обяснения как те хвърляли сол вместо да чистят но явно не станало.
6.Кметът Бойко Борисов, с цялото си мъжество, мускулатура и простотия не можа да прекрати договора на концесионерите преди време, въпреки че се пъна, лая, ду перки, руга Станишев, правителството, Овчаров, папата и всички които не взеха лопата да чистят боклука.Провокира псевдопродажбата на концесията на боклука, сега пак лае и пак нищо няма да направи.Нормално е да не направи нищо - той самия нищо не може да направи.И никога не е можел.
7.Бойко Борисов е неспособен да овладее едно положение което се случва почти ежегодно, за което трябва да има планове за реакция, разчети за разходи, предписания за действие, отделен спомагателен ресурс.Вместо това, Мухобойко Борисов обикаля света, открива разни архитектурни грозотии и инфраструктурни скъпотии, организира си партията в цялата страна и продължава да разнася боклука нагоре-надолу.Срещу което обаче си има верните фенове. Явно страната яко мрази София, щом гласува за нейния кмет.
8.Такива неща като прогнози за времето, наука и разни средства за чистене-внос от други страни, за концесионерите на софийския боклук са неактуални глупости.Виж ако става въпрос за внос на Бугати Вейрон - тогава може.
9.Кметът не е наясно дали хвърлянето на сол по улиците дава резултат по добър от чистенето, въпреки че столицата пред очите му е парализирана, и дава задачка на БАН да провери дали концесионерите са прави.
10.Бойко Борисов не става за никакъв кмет.Като мутра и пожарникар може да се е справял, но като кмет е кръгла нула с голяма дупка.

Освен изводите, налагат се и въпроси:
1.Ако столична община няма план за снегопочистването, какво се случва при весели събития като наводнение, земетресение, терористичен акт, война, голям пожар.Или както винаги ще се търсят виновни - Станишев, Емел Етем, Костов,сифилиса и други пречещи на Генерала.Вероятно ще се отправи апел към жертвите, да излязат от местата където са легнали, и в редица да се отправят към Бакърена фабрика, за да не пада рейтинга на генерала?
2.Какви глоби ще се наложат на концесионерите, заради загубите на бизнеса и гражданите от несвършената от тях работа?
3.Наистина ли Генерала има гащи (чисти и здрави) да се изправи срещу концесионерите и да промени договора им или част от него, така че да имат полза и столичани?
4. Верно ли един доказан некадърник, който не може да се справи с едно почистване на сняг при 250 налични снегорина, мисли че е лесно да се управлява цяла страна?
След като ловихме престъпници толкова време и никого не осъдихме, дали сега няма да се скъсаме да чистим и пак да тънем в боклуци.

1 коментар:

Анонимен каза...

б.борисов Е ВЕЛИК НЕКАДЪРНИК.ТЕЖКО И ГОРКО НА ИСТИНСКИТЕ СОФИЯНЦИ ОТ ТОВА ЧУДОВИЩНО НЕДОРАЗУМЕНИЕ.

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).