28 декември 2007

Бойко Борисов и Коледа

От е-вестник:

По празниците рафтовете с алкохол дори в “Метро” бяха оредели. Коледа в някои европейски страни е преди всичко религиозен празник. В България е празник на яденето и пиенето, коленето на прасето, а напоследък и на модерната благотворителност с есемеси под патронажа на президента (при която половината сума прибират мобилните оператори и държавата като данъци). Лошо няма.
Българинът старателно поддържа образа, че сме бедни, най-бедните в Европа, много сме зле и т. н. Коледното пазаруване на плазмени телевизори и скъпо уиски показва просперитет и скрити резерви.Регистрираните над 1 милион коли в София показват, че има семейства с по два, дори с по три автомобила. Задръстванията показват, че ги и карат, и дават по 2 лв. за литър бензин. Верно, повечето коли са на старо. Но по времето на Живков колата беше лукс, за купуване се чакаше ред по 15 години. Западна марка автомобил беше знак за престиж, както и уискито от Кореком. Сега уиски има във всеки павилион и квартална бакалия. Тоест – някой ги купува и оттам, а не само от скъпите магазини за алкохол.
Въпреки това никой не дава да се накърни образът, че народът е зле. Оплаквачки постоянно повтарят, че “хората ровят в кофите”, виновни са Луканов, Желю Желев, Виденов, Костов, царя, Гоце, комунистите, ченгетата, демократите и прочее. Винаги има виновен.
Поредната надежда се казва Бойко Борисов. Много хубаво приказва. Тия дни по Коледа обеща метро до Перник, общинска полиция и да махне Кремиковци. Партията му ГЕРБ води убедително в социологическите сондажи с 30% на 20% пред БСП.
Бойко иде. Като нищо ще стане премиер.
И като парадигма ще се започне отначало: “Тоя нищо не направи, само ни излъга…” И пак ще се опразнят рафтовете по Коледа, ще свършат 40-инчовите телевизори с LCD-екрани и уискито. Пак ще има оплаквачки за ровещите в кофите и есемеси за бедните дечица под патронажа на президента. И пак някой ще обещава “да се оправим”.

Какво разбираме от този редакционен коментар?
1. Че има журналисти, на които им прави впечатление бърборенето на Бойко Борисов.
2. Че такива мнения могат да се появят предимно в Интернет.
3. Че не Бойко е за бой, а народът????

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).