21 ноември 2007

Бойко Борисов и трафикът в Софиа

Бойко Борисов бе хванат отново в популистка крачка.

Вчера той изпрати "отворени писма" до президента, премиера и председателя на НС. В писмата кметът "настоява, предвид постоянно увеличаващия се автомобилен трафик, системата за специален режим на движение „Мизия” да не се използва в пиковите часове. " и още: "В предвид на горното се обръщам към Вас с молба в часовете от 08.00 до 09.30 часа и от 17.00 до 18.30 часа да направите необходимото да не се използва системата за специален режим на движение, освен в изключителни случаи. Настоявам при посещение на чуждестранни делегации и провеждане на други държавни мероприятие да се има предвид моята молба."

Днес отговор бе даден от прес-центъра на президента:

Според справка, предоставена от компетентните служби, за периода от 1 октомври до 20 ноември т.г. държавният глава се е възползвал от това право 78 пъти, от които само 12 в пиковите часове сутрин. За сравнение кметът на София е ползвал специален режим на движение 84 пъти. През цитирания период единственото посещение на чужд държавен глава бе това на президента на Франция Никола Саркози, което продължи по-малко от 6 часа и едва ли е повлияло драстично върху постоянния проблем с движението в централната част на столицата.

За града коментира така:
Ако столичният кмет имаше съвременна политическа култура, щеше да си говори не през медиите, на живо с държавниците за специалния режим на движение в София и как той влияе на трафика. Бойко Борисов получава коридор и блокира по-често кръстовищата отколкото Георги Първанов. Така че да не си прави пи ар акция, като изкарва тримата първи мъже виновници за задръстванията и се представя за защитник на софиянци.


Какво разбираме от това?
1. Че за Бойко Борисов няма "празно" - всеки ден трябва да бъде в медиите.
2. Че популизмът му няма граници, особено срещу привилегиите, които самият той ползва
3. Че още не се е научил, че не се казва "В предвид", нито "В напредвид", а само "предвид"
4. Че ако беше се опитал да реши проблема без "PR"-акция, никой нямаше и да разбере, че има система "Мизия".
5. Че сега вместо да псува президента, народът ще псува Борисов, защото последният ползва повече системата "Мизия".

7 коментара:

Анонимен каза...

Не си правете труда да записвате граматическите му грешки. Ще изпишете томове. Какъв докторат е защитил !?!?!? Сигурно добрата БКП му е помогнала, понеже дядо му е бил репресиран ха-ха-ха. Тоя даже е бил с връки в БКП, знаем че там ги задължаваха да учат граматика, правоговор, правопис и т.н. Ако се случи да спечели парламентарни избори, или да стане премирер цял свят ще ни се смее и ще ни сочи като селяните на Европа. Да се молим и да работим срещу това да не се случва и в най-кошмарните ни сънища.

Анонимен каза...

Да, определено журналистиките са влюбени в бате Бойчо! Той пък винаги са изпъква на своя прочутия индинидуализъм, че всичко прави сам (и за себе си?) като язди една от болестите на нашето общество - а именно - индивидуализма! Действително, как ще толерира дружба с някой друг! Само ще воюва! Ей това май харесва най-вече на този единственния от 6-те граждани, който отиде да гласува!
И накъде сме тръгнали се питам?

Ето ви и свежа новина от вчера от нетинфо, много е интересна, нали?

"Бойко Борисов: По никакъв начин няма да толерираме дружба с БСП и ДПС


Всеки флирт с тях по време на кампанията ни донесе загуба, каза неформалният лидер на ГЕРБ
24.11.2007
По никакъв начин няма да толерираме дружба с БСП и ДПС, заяви Бойко Борисов на националната работна среща на ГЕРБ.

Всеки флирт с тях по време на кампанията ни донесе загуба. Ромите и мохамеданите са добре дошли при нас. Гответе се за предсрочни избори, заяви още неформалният лидер на ГЕРБ.

В срещата участват областните и общинските ръководители на партията, избраните кметове и общински съветници на ГЕРБ.

Борисов отбеляза, че европейските социалисти са посочили само него за враг на БСП. Ако бях от старите ръководители на БСП или СДС, щях много да се обидя, посочи той.

С този бюджет тройната коалиция няма да ни остави нищо от държавата. Във ВСС избраха само членове на тройната коалиция и се окопаха там от 7 до 9 години, но ние идваме, категоричен бе Бойко Борисов.

Според него в смесените райони структурите са работили много добре на местните избори и ГЕРБ имал 30 кмета на кметства мюсюлмани или българомохамедани. Работихме активно и с ромската общност, обясни Борисов.

Ние работихме с ВМРО добре още по време на изборите за Европейски парламент и сега бяхме в тандем и ще продължим така и в Пловдив, където подкрепихме техния избор, и навсякъде в общинските съвети, а и на бъдещите парламентарни избори, посочи Борисов.

БСП предлага плосък данък като дясна партия, а Костов предлага 13-та и 14-та заплата от излишъка, като че ли е от лява партия вместо тези средства да отидат за инвестиции, отбеляза лидерът на ГЕРБ.

Ако оставим тази коалиция на власт, с този бюджет, с който искат два пъти да вдигат акциза на горивата, ще заварим после една държава, която трудно може да възстановим, подчерта Борисов.

ГЕРБ не е лидерска партия, заяви председателят й Цветан Цветанов при откриването на срещата.

ГЕРБ не е мода, а сериозна политическа партия, заяви той и добави, че победата на местните избори за партията сега е много ценна. Трябва да кажем, че не сме случайно явление, а имаме дълготрайна стратегия, отбеляза Цветанов.

СДС и ДСБ са естественият ни съюзник и партньор, каза още той."

Анонимен каза...

И как такъв селянин ще става премиер? Само в кошмарен сън!

Анонимен каза...

Партия, която е нито лява, нито дясна, а е централен пожарникарски отдел!

Анонимен каза...

Колеги, де да беше лош сън.Но не е, за съжаление.Може би наистина, трябва да сме много тъпи за да ни управляват такива.Вижте успехите на ББ в един наскоро появил се сайт базиран на законовите разпоредби: http://bezhaberie.com

Анонимен каза...

Трябва да има повече такива сайтове, необходимо е да се актиризираме и да правим нещо по въпроса!

Анонимен каза...

Не сме тъпи, изключете тази песимистическата настройка! Трябва да убедим гражданското общество в България да станат съзнателни и да не проявяват глупост като поддържат тази популистска партия, която само знае да лае. Те са много добри психолози и точно това им е стратегията - да изкарват отгоре проблемите, колкото и да са необосновани, да говорят на прост език ориентиран за определени маси хора и за българския характер!
Трябва да сме не по-малко емоционални, но във вярна насока! Трябва да има движение срещу него, лоби, не знам, както искайте го наречете, но иначе само с няколо блога няма да стане, трябва да има всичко това във вестниците, в срещи с хора и т.н. Т.е. така, както действат те, по подобен начин! Иначе българския народ и няма да усети как ще бъде управляван изцяло от мутри и пожарникари...

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).