21 ноември 2007

Бойко Борисов разваля отношения с президента?

В неочаквано остра и нервна реакция на тази новина, днес Бойко Борисов нападна президента:

"Тази реакция на президента Първанов е насочена не толкова към моето писмо и изложената в него молба – тя е заради становището ми Държавната агенция „Национална сигурност” да се контролира от парламента, а не от президента” – така кметът на София Бойко Борисов коментира разпространеното от прессекретариата на държавния глава съобщение.
„Не случайно изпратих писмо не само до Георги Първанов, а и до премиера и председателя на Народното събрание. Трасето „Мизия” се използва и от министри, магистрати, гостуващи делегации, за поднасяне на венци и цветя. В молбата на Столична община изрично е записано, че желанието ни не се отнася за изключителни случай. Когато използването на трасето е наложително, поискахме да бъдем информирани три дни по-рано, а съответната институция да информира и гражданите на столицата.
Ако президентът Първанов изиска цялостна, целогодишна справка за движението по „Мизия” от всички, които имат право да използват трасето, съм сигурен, че резултатите ще покажат няколко хиляди пъти. Продължавам да твърдя, че използването на „Мизия” в пиковите часове допринася за утежняване на трафика, защото в малък интервал от време трасето се използва от няколко правоимащи да се движат по него. А и знам, че заради на кортежа на президента се ограничава движението на автомобили по съседни, намиращи се извън трасето „Мизия”, кръстовища.
Ще се разпоредя пресцентърът на Столична община ежедневно да информира софиянци за името на институцията, заради чието мероприятие се налага ние да затворим дадена улица или район.
Аз лично ще помоля екипа на НСО, на който е поверена охраната ми, да избягва използването на „Мизия”.
Длъжни сме да намерим решение на проблема с непрекъснато увеличаващия се трафик и да обсъдим добронамерено всички възможни варианти за облекчаване на движението в столицата. Това беше и поводът за вчерашната ми среща с министър Румен Петков.
Реакцията на президента е отговор на моето изказване, че ключови фигури от неговия екип се намират на възлови места в съдебната власт и становището ми, че Държавната агенция „Национална сигурност” трябва да е подчинена на премиера и да се контролира от Народното събрание”, допълва кметът на София.
Всички ние трябва заедно да намерим най-доброто решение на проблема със задръстванията”, завършва г-н Борисов.


Какво разбираме от тази реакция?
1. Че Бойко Борисов обявява война на президента.
2. Че вместо да отговори по същество на фактите за ползването и от самия него на системата "Мизия", той прехвърля топката в полето на президента.
3. Че Бойко Борисов се мисли все още за главен секретар на МВР, а дори и за шеф на НСО, защото иначе как той ще определя начина на работата на охраната?
4. Че Бойко Борисов се мисли за вездесъщ, щом твърди, че мнението му за ДАНС може да предизвика пускането на фактите за неговите собствени (зло)употреби на "Мизия".

1 коментар:

Анонимен каза...

"Луд умора няма, само се поти!"
Това момче от село ще си хапе опашката и то от дясната му ръка Цветанов, но защо като е толкова умен не го е преценил. Онзи само го подхлъзва и нашия се надува като балон. От това обаче страда София и се срамува България пред света. Т.Ж. бил селянин. Представям си го този как ни представя. Ужас. Тодор Живков имаше природен интелект, никой не отрича това. Дори да вземем само прословутата му селска хитрост. А това момче ,,, УЖАС!!!! Сестра му докторката не може ли да го възпре малко. Дай на простия власт и му гледай саира - народна поговорка.

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).