21 ноември 2007

Бойко Борисов и медийният му комфорт

В днешните вестници пише за такива важни новини:


Малина Едрева става председател на групата общински съветници от ГЕРБ. Това съобщи Андрей Иванов, който е съветник от партията на Бойко Борисов и председател на Столичния общински съвет, по Би Ти Ви. Иванов каза, че Борисов не знаел за поста на Едрева и това било доказателство, че групата не му е подчинана. Водещият Николай Бареков реши да провери в ефир така ли, като поиска връзка с кмета. В разигралата се сценка Борисов даде да се разбере, че сега научава за решинието Едрева да оглави групата.Според справката от партийната централа Малина Едрева е биолог, преподавател по италиански език. Завършила е биология в Пловдивския университет. За нея има само две непълни изречения, защото тя е на 35-о място в листата на ГЕРБ за съветници. (можете да прочете сутрешното "фелацио", по думите на Кеворкян, тук)
или за това:
В София във вторник бяха свалени 14 билборда с плакати на прегърнатите полуголи Азис и Китаеца. Мотивът е, че са скандални. Същото се случи и в Пловдив, Кюстендил и Перник. Плакатите са реклама на телевизия ТВ2, която ще тръгне в края на месеца. Консултант на новата програма е рекламният бос Красимир Гергов.
Премахването на постерите беше инициирано от Столичната община и лично от кмета Бойко Борисов заради "отрицателен отзвук в обществеността" и многото получени сигнали. Билбордовете са собственост на различни агенции, които имат договор с общината и са продали площта на друга рекламна агенция, каза шефът на отдел "Реклама" в общината Евгени Радев. Неговият отдел е помолил агенциите да свалят проблемните постери и те приели. Общината няма правно основание да премахне плакатите. Това е вторият скандален плакат на Азис, който Бойко Борисов премахва.От агенцията, поставила плаката - "Болкан нюз аутдоор" (също свързана с Красимир Гергов), смятат, че той не е порнографски. Според медийни експерти може да се говори дори за хомосексуална дискриминация, защото още по-вулгарни билбордове не се свалят.
Но много малко за това:


Училищата възпитават зубрачи
Държавните образователни изисквания по български език и литература в средното образование са остарели, а учебните планове не са съобразени със съвременната динамика. Това принуждава децата да зазубрят и възпроизвеждат чужди мнения, а не стимулира развитие на личното мнение, критичното мислене и заемането на позиция. Нормативната рамка подминава оценяването на творческите умения на децата.
Как да разбираме тези новини?
1. За Бойко Борисов е по-важно да се прави на демократ, отколкото на загрижен за качеството на образованието.
2. За Бойко Борисов сутрешният блок по бТВ е като слънцето и въздуха за всяко живо същество.
3. За Бойко Борисов борбата с "педерастите" (както вероятно той определя гейовете) е важен етап от налагането му на образ на мъжкар, "мачо". Това е особено важно след като от прес-службата на чешкия премиер го обявиха за госпожица.

2 коментара:

Анонимен каза...

Щом училищата възпитават зубрачи, той ще предложи в скоро време въвеждането на паралелки с изучаването на пожарникарско дело. Поне в София. Не се притеснявайте, ако в скоро време ще закачат и портретите му по училищните стаи!

Анонимен каза...

БАТ, БОЙКО НЕ СТВА И ЗА ГАСЕНЕ НА ПОЖАРИ. С ТОЙ ДАНЕ ЗАПАЛИ НАКОЙ ПОЖАР В ОЛИТИКАТ, ТА ГОДИИ НЕМОЖЕ ДА СЕ ИЗГАСИ.НЕГЛАСУВАЙ ТЕ ЗА ТЕЗИ МАЛОУМИЦИ,ЩЕ ДНЕТЕ НА НИВОТО ИМ.

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).