27 ноември 2007

Бойко Борисов и лидерът на ГЕРБ

Не се учудвайте. Лидер на ГЕРБ е Цветан Цветанов, бивш милиционер.

В интервю за "24 часа" Цветанов твърди, че данъчната политика на управляващата коалиция ще накара хората да излязат на улицата.

"Сега" отбелязва:

Интересното в случая е не че опозицията протяга ръка към властта, а критиките, които отправя към правителството. Лидерът захапва злобно властта заради плоския данък, който всъщност... бе предложен за първи път от ГЕРБ! Освен това данъкът е стопроцентова дясна мярка и отричането й е чиста проба социализъм.


Какво разбираме от това?
1. Че герберският популизъм е заразен, щом и Цветанов го подхваща
2. Че лидерът на ГЕРБ е некомпетентен политик
3. Нещо друго.

2 коментара:

Анонимен каза...

News.bg:
Кметът на София Бойко Борисов изпрати днес писма до председателите на учителските синдикати, с което ги уведомява, че според обнародвано вчера постановление на Министерски съвет, с което се разпределят средства от централния бюджет за увеличение на учителските заплати от 1 ноември 2007 г., София няма да получи нито лев от тези пари.

В изпратеното от Борисов писмо се казва:
„Обръщам се към вас във връзка с поетия от мен ангажимент към софийските учители да получат всички реализирани икономии от работни заплати за 2007 г. С писмо до районните кметове вече дадох указание това да се случи в най-скоро време.

Вчера обаче беше обнародвано Постановление на Министерски съвет № 279, с което се разпределят средства от централния бюджет в размер на 5 243 000 лв. за увеличение на учителските заплати от 1 ноември 2007 г., като за пореден път София не получава нито лев от тези пари."

С това решение правителство увеличава заплатите с част от икономиите, направени от самите училища и детски градини в столицата: от болнични, неплатени отпуски и най-вече от неполучаваните по време на стачката възнаграждения. т. е., увеличението на учителските заплати е това, което учителите така или иначе имат право да получат като награди в края на годината, заявява Бойко Борисов.

„Така че ви се извинявам, че заради безотговорното правителство, което имаме, Вие ще получите като награди в края на годината само част от икономиите, които ще останат, след като ви увеличат заплатите с вашите собствени пари", допълва в писмото си столичния кмет.

Без коментар...

Анонимен каза...

...От блога на министъра на външните работи Ивайло Калфин:

"При съседите на Новакови обаче има проблем. Става въпрос за многодетното семейство Държавови. Бащата, Премиер Държавов е изчислил, че за общи разходи през месеца са необходими 2000 лв. Личните разходи на шестимата члена на семейството са по 300 лв. За този скромен начин на живот на Държавови са необходими по 3800 лв. месечно. Премиер Държавов е началник в държавната администрация. Трудил се е цял живот, сега получава по 3000 лв. на месец. Жена му г-жа Държавова е отгледала своите 4 деца. Сега получава по 600 лв. месечно от фонд „Европейски безработни” и продължава да се грижи за семейството си. Не достигат по 200 лева на месец. Премиер може да спести тези пари като спре малкия си син от университета, а голямата си дъщеря – от любимите курсове по японски театър.

Другата възможност е големият му син – Бойчо (в квартала му казват „кмета”), който вече се е изучил и работи, да участва с част от заплатата си в семейния бюджет. Проблемът идва от това, че Бойчо не дава и дума да стане – прави си колекция от пожарникарски камиончета и харчи цялата си заплата за това. Даже иска от Премиер Държавов за джобни. Непрекъснато се разправят. Новакови наистина не могат да разберат защо не може всеки от техните съседи да участва в ангажиментите на своето семейство и така всички да са щастливи и често обсъждат това със сем.Работливкови. След като обаче чуха един ден Бойчо да казва, че не му пука и може да мисли за тези неща само когато баща му Премиер Държавов се разкара и той му седне на мястото, престанаха да ходят у сем.Държавови. Даже мисля, че въобще не се сещат за тях."

...

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).