26 ноември 2007

Бойко Борисов през очите на психолога

Депутатът от ДСБ д-р Николай Михайлов пише за Бойко Борисов в "Седем", препечатано от "Новинар":

ЗА БОЙКО БОРИСОВ
Борисов е битово-центристки компромис, сумарен етнотарикат.
В един ценностно руиниран свят този антропологичен вариант се появява неизбежно като чистач на трупове в края на идеологическа война. Ако "безпринципността" на жените спасява живота, то углавната жизненост на този човешки подвид "спасява" политиката в ситуация на делегитимиран елит. Това "чисто и просто" присъствие ознаменува настъплението на хитрата виталност и симулативния андрешковски дар в овакантените пространства на високата отговорност.
Народът се качва горе, сяда сподавено ухилен и започва да се самоуправлява със силата на собствения си политически виц. Името на вица е пожарникар, "десница", ГЕРБ.
Става дума за напълно закономерен скандал, за бурни вегетации върху наторената с безобразия почва на прехода. Популизмът на "народните" фигури нахлува след свършения факт на официалния политически срив, а не преди това. Няма никой – идват те, а не обратно.
Ако братята Качински в Полша дойдоха с мандат за реабилитация на полския католически патриотизъм, то Борисов от България идва с мисията да възстанови елементарния политически консенсус в ситуация на амортизиран елит и апатично население.
Мандатът е низов, тарикатски, нарцистичен. Народът "от периферията", изтласкан до време, се завръща централно като господар на демократичното положение.
Процедурната сложност на демократичния ред е намразена до смърт, търси се нещо по-директно, непретенциозно, улично. Например някой със стаж при Пашата и в МВР едновременно.
"Мъж на честта" от двете противоположни направления. Получава се художествено завършен кич, който обобщава перипетиите на новата българска история в едно отделно взето ширпотребно лице с тридневна брада и импониращо просторечие.


Какво разбираме от този анализ?
1. Че д-р Михайлов правилно е схванал същността на силата на Бойко Борисов - стаж при Пашата и в МВР.
2. Че е пропуснал очевидния факт, че е нужно да имаш и стаж в милицията, а не само в полицията.

2 коментара:

Анонимен каза...

От този анализ разбираме, че освен посочените неща спешно трябва да се предприемат мерки!
Т.е. да се създават обективните средства за масова информация навсякъде за тези идиотски пожарникарски дела, които прави кмета и хората да знаят и да започнат да мислят най-накрая! Вие, авторите на този блог, притежавате необходим капацитет и трябва да дадете импулс на обществото! От вас зависи!

Анонимен каза...

Борисов не дойде на среща със студенти


05.12.2007
Срещата на кмета Бойко Борисов със студентите по публична администрация от УНСС не се състоя, предаде репортер на БГНЕС.

Младите хора търпеливо чакаха повече от 40 минути и при тях дойде главният секретар на общината Росен Желязков. По информация от пресслужбата на общината, кметът спешно бил ангажиран с неотложни дела. /БГНЕС
БГНЕС

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).