15 август 2007

Бойко Борисов и фирмите му с борците

Бойко Бо. казва, че от 7 години е на светло, пред хората. Да видим къде е бил преди това.

Вестник "Кеш" е писал по тази тема в далчената 2002 г. с подзаглавие:
"Списък на лица с различно влияние през годините в сферата на българската реална и сенчеста икономика, чието име по един или друг начин е било свързвано с определението "силова групировка". Публикуваме го, водени от желанието да помогнем на НДСВ да разграничава понятията. В противен случай откровено криминален контингент се поставя редом до уважавани бизнесмени." Вестникът не уточнява дали Бойко Бо. е от първите или от вторите.


Бойко Борисов:­ "Ипон 1", "Интербулпред", "Прайхим", "Ти Би Ай ­ 97", "Цебра", "Джи енд Би травъл". В "Ти Би Ай ­ 97" съдружник му беше Тодор Толев ­ бизнеспартньор на Славчо Христов във фирмата "Норд". "Интербулпред" принадлежи към "Интергруп", както и СИК.

Румен Николов ­ Пашата: ­ охранителен бизнес, съдружник с главния секретар на МВР Бойко Борисов във фирмите "Интербулпред", "Цебра" ООД и бургаската "Тео интернационал". Журналистката Виза Недялкова свърза двамата с нелегално производство на цигари преди години. Разработката е покрита. Според Борисов връзките им са предимно покрай федерацията по карате. За Пашата работи клубът за интимни услуги "Дама Пика".

Тодор Толев беше застрелян на 16.06.2003 г. в София. През месец май е бил извършен неуспешен опит за убийство на Толев, потвърди главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов. Тогава той е бил прострелян в окото. Генералът допълни, че няма информация Толев да се е занимавал с нелегална дейност, като уточни, че преди години убитият е бил в много близки отношения с бившия директор на столичната полиция Емил Танев и шефа на служба "Полиция" към СДВР Емил Миланов. По-късно пред БТА ген.Танев отрече да е познавал Толев.
Убитият е имал за съдружници ген. Борисов, Румен Николов-Пашата, Гриша Ганчев, Славчо Христов и Младен Червеняков.
Толев е бил съдружник и във фирма "Ти Би Ай 97" заедно с главния секретар на МВР ген. Бойко Борисов и бившата барета Румен Николов-Пашата, сочи справка в APIS. Ген. Борисов каза, че въпросната фирма никога не е действала. Тя била регистрирана само в случай, че охранителната фирма "Ипон", чийто собственик и шеф беше Бойко Борисов до есента на 2001 г., не получи обратно лиценза си. Бойко Борисов обясни, че Толев е бил близък с бившия директор на Мобилтел Владимир Грашнов, а по това време "Ипон" охранявала инкасото на мобилния оператор.

Друг от съдружниците на Бойко Борисов в "Интербулпред" е Манол Манолов-бай Миле, разстрелян през 2004 г.

Какво разбираме от тези информации?

1. Че съдружниците на Бойко Бо. биват отстрелвани, но убийците все още не са разкрити.
2. Че някак случайно всички съдружници на Бойко Бо., за които се твърди, че са от криминалния контингенг, са били само формално негови партньори - един за федерацията по карате, друг - за нещо друго, но винаги бизнес, който не е станал.
3. Че оправданието "регистрирахме фирма, в случай че... но тя никога не е действала" показва, че ако това събитие бе настъпило, тогава Бойко Бо. не би имал нищо против фирмата да си действа, с тези съдружници - бивши борци, бъдещи застреляни.

9 коментара:

Анонимен каза...

... obstetveni taini... deistvitelnostta e mnogo po strashna...! Sasto go dopusnaxme vav vlastta

Анонимен каза...

този блог много ми намирисва на елементарно злобеене, плюене, храчене до задавяне и нещо червенее! не зная борисов какъв е точно, но това тук е възмутително елементарно...

Анонимен каза...

Elementarno zlobeene....neee....tova che se razkriva istinata za nai-golemiq prestapnik v momenta v stranata ne e zloba.....neznaino zashto povecheto si zatvarqte ochite. Az shte vi kaja zashto tolkova go zashtitavat nqkoi, zashtoto sa si izgubili doverieto vav vsichki ostanali politici(koeto e normalno), no zashto da se hvashtame za nego kato udavnik za slamka. Ima mnogo po-inteligentni hora v politikata, no tqh ste gi ostavili na zaden plan i dopuskate mnogo golqma greshta

P.S izvinete za latinicata

Анонимен каза...

Edna ot nai-opasnite mutri-ubiitzi v Bulgaria stana ministur-predsedatel. Koia druga strana po sveta mozhe da se pohvali s takova p[ostizhenie? Likui, narode....

Анонимен каза...

Проба,проба,ем-зе-пе-рикс,братче мило ,обади се.За ББ много е писано и говорено и все пак защо той, а не някой друг.Предполага се,че въплъщава в себе си всички необходими качества за да е на този пост в настояще време.Щом държавата се е плъзнала по наклона на пълна мафиотизация,ще рече начело трябва да е баш мафиотът.Иначе как?Да оставят начело оня лигльо станишката ли?Не става.Трябва да се стресне тоя народ,че много се беше охлабил,току-виж намислил да си дири правдините.Спряха дори да говорят за демокрация.То бива-бива лъже-демокрация,ама чак пък цели 20г., що е туй бе,джанъм? Човека има задачи да изпълнява,държава да срутва,какво знаете,ей!И как се изпълнява насрещен план да намали броя на българите със стотици хиляди за мандат.Завидна скорост,даже Пол Пот би си озорил,бая пот би хвърлил.С такива нестандартни средства,без масови разстрели и хвъляне на крокодилите.Да му се не нарадват бойковистите!

mapto каза...

Ще помоля някой ако има линк към тази информация във някое издание, което си проверява източниците, да го сподели. Поздрави!

Анонимен каза...

Който има очи вижда който има разум разбира а който има само задни части и уши да слушка и папка.
http://www.novazora.net/2010/issue02/story_01.html

Лазар Юрдакев каза...

Тя милицията на Цецко така или иначе ми следи и телефоните, даже и в РС-то ми се опитва да се бърка, но все пак мога да изразя мнението си, като предварително си признавам, че цитирам един дебелак, който е харизал България на товарищ Сталин, а то е: "Всеки народ си заслужава управниците". По тази логика ние няма какво да го мъдрим. Трябва да разберем, че с "нежни" революции нещата няма да се оправят а само ще се влошават.

Анонимен каза...

Както виждате чист като като изворна вода.

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).