15 август 2007

ББ: "Всеки на улицата, който държи нож, секира или вилица, се арестува!"

Като градоначалник съм разпоредил – нож, секира, вилица на улицата в ръката на човек – незабавен арест, каза Бойко Борисов пред журналисти, цитиран от Агенция “Фокус”, която допълва, че преди това той се е срещнал със зам.-началника на столичната полиция Стоян Велчев. "Фокус" не го казва изрично, но с подреждането на изреченията внушава, че разпореждането е било дадено на него.

“Ако това, което съм разпоредил, не се случва, ще смятам не само, че полицията бездейства, ами и бойкотира работата”, подчертава Борисов, “Какво означава да дават по телевизията хора с ножове в ръцете. Трябва веднага да се прибират тези хора. Какво значение има кой какъв е? Ние умишлено си създаваме етнически напрежения и определяме кой е ром, кой е българин и т.н.”. Той е категоричен, че човек с нож се прибира в ареста, човек със секира също: “Вкарва се Жандармерията и всичко, което има човек в ръката от този вид инструмент за насилие, се прибира и не се коментира принадлежността на човека”.

На въпрос дали е приета тази заповед той каза: “Ще я приемат, как да не я приемат”.

Какво научаваме от Агенция "Фокус"?

1. Не разбираме какво е станало между ББ и полицейския шеф - дали ББ му е наредил, или е бил в някаква степен кооперативен (заплашил го е с пиар война, ако не си върши работата например; или пък колегиално са се разбрали какво да прави полицията по-нататък).

2. ББ съобщава по кратък и разбираем за всеки начин какво е трябвало да направи полицията, а не го е направила, и така (уж индиректно) я обвинява в бездействие. По същество е прав.

3. Не му пука, че това, което казва, че е направил, като форма е незаконно (да разпорежда на полицейски шеф), защото знае, че в случая по същество е напълно прав, а също така, че значима част от гражданите по принцип искат "по-твърда" ръка.

3. За пореден път при гаф (реален или не) на МВР обект на пиар атаката на НЕ Е министър Румен Петков. По необявени причини ББ "щади" министъра. Много е възможно да са сключили негласно съглашение за ненападение.

4. ББ или е самороден пиар гений, или има много добър пиар екип в сянка. Най-вероятно е съчетанието на двете - необработен талант плюс тайни съветници.

1 коментар:

Анонимен каза...

На какво основание този ще разпорежда на полицията?? Къде спи Румен Петков, че не вземе мерки? Ако аз наредя на полицията да арестува Сульо и Пульо, сигурно ще ме вкарат в лудницата, а за Борисов се леят хвалебствени слова...

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).