02 август 2007

Бойко Борисов и СДС

В днешния ден "Фокус" ни ощастливи само с две новини около нашия кмет Бойко Борисов:

1.
Две години ние имаме съюз и управляваме София заедно – аз като кмет и групата на СДС в Общинския съвет, начело с нейния председател Владо Кисьов. С г-н Юруков се разбрахме да седнат софийските организации и да преценят кое е по-добро – единни листи, отделни листи, единен кмет, екип от 25 кмета. Това каза кметът на София и лидер на партия ГЕРБ Бойко Борисов за предаването на бТВ “Тази сутрин”, по повод вчерашната среща между него и лидера на СДС Пламен Юруков относно евентуална обща кандидатура за кмет на столицата. Вчерашният разговор се наложи от безумното решение на парламента - 25 човека в София плюс 61 общински съветници, каза още Борисов и допълни: “Още по-демократично бих казал е парламентът да приеме сега и на махалите да избираме кметове, после районите, после централния кмет. Това именно променя мача в София. Ние трябва да излезем с управленски екипи, а това не е по силите на никоя партия”. По отношение на вота в Кърджали и евентуалната кандидатурата на отец Боян Саръев Бойко Борисов каза, че се надява, когато отец Саръев изясни своята позиция дали ще се кандидатира за кмет, тогава да я обсъжда. Той дойде при мен и каза, ако се издигна като независим кандидат, ще ме подкрепиш ли, аз казах естествено, ще те подкрепя. Това е разговорът до момента, каза Борисов.

2.
Кметът на София Бойко Борисов ще приеме в 11.30 ч. дарение от “Ротари клуб София Център”, съобщиха от Столична община. Дарението се състои от 63 броя компютърни конфигурации (втора употреба), 20 кашона нови болнични консумативи, 800 кутии лични подаръци за деца, младежи и възрастни хора за социалните домове към Столична община. Официалното подписване на договорите за дарение ще се състои в Официалната зала в сградата на общината.

Какво разбираме от тези новини?
1. Че Борисов, естествено, ще подкрепи независим кандидат в Кърджали. Това - независимо от големите му приказки, как щял да зашие един на Сокола, ако му падне. Така, де - независим означава, че ако спечели Саръев, печели Борисов, ако загуби Саръев, печели пак Борисов. Т.е. Бойко Борисов е като кавър версия на Левски - няма значение кой губи, стига Бойко да печели.

2. Че от сега си залага защитна вратичка, ако загуби изборите в София - "не е по силите на нито една партия", затова се хваща със СДС. Но ако загуби, ще са виновни или СДС, или депутатите, че са приели такъв закон. Хитро, а?

3. Че приема дарения всякакви. И нови, и стари.

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).