01 август 2007

Бойко Борисов и отец Саръев

Според "Монитор"
ГЕРБ ще подкрепи отец Боян Саръев, ако той се кандидатира за кмет на Кърждали. Това съобщи лидерът на партията Бойко Борисов след среща със свещеника вчера. По думите му фигурата на Саръев е най ­ достойната обединителна кандидатура там.
Свещеникът ще бъде подкрепен и от партиите "Атака" и ВМРО.
"До седмица ­ две ще реша дали да се кандидатирам за кмет на Кърджали. Никой по никакъв начин не ме е принуждавал да го правя.", каза пък отец Боян Саръев. Той допълни, че все още има колебания заради организационни въпроси.
Макар че ще излезе с обща кандидатура за кмет на Кърджали, ГЕРБ ще има собствена листа с общински съветници.
Те ще трябва да подкрепят работата на Саръев, категоричен бе Борисов. Той уточни, че целта на битката там е да се разбие монопола на ДПС в града.
Генералът не отхвърли и възможността за общи кандидатури между ГЕРБ и други партии в други райони на страната.
Всички партии имат възможност да ме подкрепят като кмет на София и мисля, че би било добре, завърши Борисов.


Какво разбираме от тази новина?

1. За о.р. ген.-лейт. Борисов няма значение кой се кандидатира за пост, стига да е от полза за ГЕРБ. (Вижте статията на Симион Патеев "Поп - милиционер ще бори ДПС в Кърджали")
2. За о.р. ген.-лейт. Борисов не е важно, че ще бъде съюзник с антисемитите и националистите "Атака".
3. О.р. ген.-лейт. Борисов е сигурен, че ще има съветници в Кърджали. Ами ако не?
4. За о.р. ген.-лейт. Борисов в Кърджали ще има битка.
5. Г-н о.р. ген.-лейт. Борисов няма свян и ще се коалира с различни партии в различните райони. С други думи "целта оправдава средствата".
6. За да бъде избран за кмет на София, о.р. ген.-лейт. Борисов не се свени да иска помощта на всички партии, но не уточнява за кого ще бъде това добре.

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).