31 юли 2007

Бойко Борисов и медицинските работници

Бойко Борисов обеща курс по компютри на медицинските сестри и по български език на д-р Ашраф 31 юли 2007 | 14:05 | Агенция "Фокус"

Близо час продължи срещата между петте български медицински сестри и столичния кмет Бойко Борисов, предаде репортер на Агенция “Фокус”. На срещата присъстваха и председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, журналистиката Велислава Дърева и евродепутатът от ГЕРБ Душана Здравкова. Не дойде единствено д-р Здравко Георгиев, който все още е в болницата. По време на срещата медиците, д-р Ашраф и столичният кмет Бойко Борисов говориха, както за завръщането на сестрите от Либия, така и за политика и много други неща.
Д-р Ашраф обясни, че иска да остане да живее в София, тъй като харесва града и има много приятели тук. Медиците обявиха, че все още са объркани и имат нужда от време и излизат с придружител, тъй като все още не могат да се оправят. Валентина Сиропуло обясни, че дори не може да се оправи с парите, тъй като не познава банкнотите. Трудности изпитвали и с техниката.
Столичният кмет обеща, че ще организира курс по компютърно обучение за сестрите, а за д-р Ашраф - курс по български език.
Сестрите и д-р Ашраф бяха поканени от евродепутата Душана Здравкова на първата сесия на Европейския парламент през септември. От своя страна Бойко Борисов покани сестрите да присъстват на празника на София и на празничната сесия на Столичния общински съвет, когато ще бъдат връчени почетните знаци на еврокомисаря по външните работи Бенита Фереро-Валднер и на Сесиля Саркози и Никола Саркози.
Борисов посочи, че Бенита Фереро-Валднер ще пристигне на 17 септември. Медиците посочиха, че отнемането на ордена на Муамар Кадафи е било “върхът”. Сестрите каза още, че в нито един момент не са се страхували от смъртта, а от това, че могат да стоят в затвора още дълго време.

Източник: Агенция "Фокус"

Какво става ясно от тази новина?

1. Че са говорили "близо час"!
2. Че единствено д-р Здравко Георгиев, който все още е в болницата, не се е явил пред кмета и лидер на "първата политическа сила".
3. Че Душана Здравкова обича еднакво и сестрите, и палестинския лекар, докато Борисов не обича чужденците, придобили български паспорт. Защо ли? Защото тя кани всички в Европарламента, а той кани само сестрите на сесията на СОС.

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).