30 юни 2017

Давам за театри, опери, спортни зали, магистрали ...

В годините на първия си мандат "премиерът" Бойко Борисов от сутрин до вечер обясняваше как той давал пари за магистрали, пътища, театри, опери, спортни зали, пенсии, заплати ... И от сън да го бутнеш, веднага пускаше плочата. По телевизора, по радиото, във вестниците, от хладилника, отвсякъде - спортни зали, театри, музеи ...
По моите сметки в България в момента имаме поне 2-3 стадиона, които отговарят на изискванията за финал на Шампионската лига.
По моите сметки от толкова открити спортни зали на Олимпийските игри в Рио имаме 20-30 златни медала, останалите не ги броя. 
По моите сметки Андреа Бочели не излиза от оперните зали в България, а в световните театри се редят на опашка, за да гастролират на сцените в Полски Тръмбеш, Чирпан и Мездра.
Тогава редовно оправдание  му беше Станишев. Ако нещо не стане, Станишев е виновен. Ако ни е кофти кандидатът за еврокомисар, Станишев и ДПС са виновни. Ако пенсиите трябва да се вдигнат, Станишев е виновен, че на последното заседание е подписал. С "Кугар"-ите същата история, нямали система против обледеняване, та Бойко с риск за живота си летя на тях, а и да ги плаща трябваше. Ако пък случайно няма пари да даде за нещо, пак Станишев е виновен, че е подписал навремето, а Бойко сега трябва да плаща.
То и сега си му е оправдание.
Чудя се, какво ще измисли като оправдание за полицейските униформи, които не са плащани от 2011 година насам. 
От 2011-та са 7 години. Седем! 
И това по времето, когато управляваше Борисов.
И това по времето, когато МВР получаваше по милиард лева бюджет, за да може Цветан Цветанов да подслушва лекари в Горна Оряховица.
Дали някога ще се осъзнаем какъв простак сме си сложили начело на държавата?

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).