04 март 2015

Ще се наложи да легализира тайна завера с ДПС?

Днес министърът на вътрешните работи подаде оставка - нещо почти нечувано!
Тепърва ще разбираме защо я е подал, вице-премиерът Кунева обяви, че причините били лични - нещо, което не отговаря на нормалното поведение на българския политик. Цвинокио обясни, че оставката се приема в Парламента, но той бил против това да се приема. След това каза, че ще разговаря с Вучков и ще се старае министърът да не вкарва оставката си в Народното събрание.
Същевременно не е тайна, че министърът в оставка искаше да смени главния секретар на МВР, шефовете на ДАТО и ДАНС, а премиерът му каза, че няма да ги смени.
Борисов разкритикува и другите коалиционни партньори, по време на пресконференцията с президента на Азербайджан, като хвърли вината за оставката върху тях.
Оставката предизвика изненада в Народното събрание - което ще рече, че никоя от партиите не е очаквала този жест на Вучков?
Цветанов до последно обясняваше, че няма внесена оставка...
А Местан се прави на незапознат - "било вътрешен проблем на кабинета"..
 

Какво разбираме от тази оставка?
1. Че лъсна тежката зависимост на Борисов от ДПС?
2. Че щом задържа шефовете на ДАНС и ДАТО, както и главният секретар, а жертва министъра, значи ги предпочита тях? Или не може да се отърве от тях?
3. Че щом критикува коалиционните партньори, значи се готви да обяви пълното сътрудничество с ДПС?

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).