02 март 2015

Излъга ли предизборно?

Помните ли какво каза Борисов преди изборите? Сигурно сте забравили, но ние затова сме тук - да ви напомняме:

Борисов: Поне 10 зам.-министри мюсюлмани, ако управлява ГЕРБ

До този момент ГЕРБ и ДПС са партиите, където има най-много български мюсюлмани. След 5 октомври, ако ние участваме по някакъв начин във властта, поне 10 заместник-министри ще има от българските мюсюлмани.
Веднага след обещанията на лидера на ГЕРБ, Михаил Миков - лидерът на БСП, коментира: Очевидно е, че се готви коалиция между ГЕРБ и ДПС.По думите на Миков изказването на Борисов е в отговор на заявлението на Рушен Риза преди няколко дни, че ДПС може да работи с ГЕРБ след парламентарните избори, ако това е в интерес на държавата, както и съвместните действия между двете политически сили в края на 42-то НС, а именно исканата банковата ваканция и актуализацията на бюджета, съобщиха от БСП.
А ето какво казва и лидерът на ДПС - че без подкрепата на ДПС, Борисов е щял вече да подаде оставка:


Ако ДПС не гласуваше в Народното събрание за плоския данък, за пенсионната
Борисов и Местан
реформа и накрая за дълга, днес щяхме да бъдем в режим на оставка на господин Бойко Борисов. Това каза лидерът на Движението за права и свободи Лютви Местан във Велико Търново.
Според него правителството на "Борисов-2" е било спасено чрез механизмите на създаването на "ад хок" реформаторски мнозинства по конкретни теми - след гласуването на плоския данък, на пенсионната реформа и накрая на дълга.



Какво разбираме от тази информация?
1. Че Борисов реално се е договорил с ДПС - и това си личи по подкрепата във важните за правителството моменти?
2. Че и без да е назначил 10 заместник-министри, явно по-важно е да пие кафе с Местан?
3. Че ДПС са част от управлението, макар и скрита?





Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).