31 януари 2015

Главният прокурор търси "премиера" за съвети и др.п.


Цацаров пие студена вода
Едва ли някой е изненадан от това, че главният прокурор обърна палачинката. Още по времето на Орешарски, когато се виждаше, че КОЙ ще се върне във властта, прокуратурата поиска условна присъда за Цветанов.
КОЙ е Цветанов - дясната ръка на Борисов, преди всичко.
В рамките на няколко часа, в няколко очевидно поръчкови интервюта - за "24 часа", по "Нова телевизия", в репортажи на БНТ, а може и още някъде да се е появил, главният прокурор разкрива същността на работата си:

"На министър-председателя с оглед необходимостта от тясно взаимодействие с ДАНС и МВР ще представя възможността в съвсем кратък срок да създадем структура за разследване на корупционни престъпления, действаща на територията на цялата страна. Имаме опит в тази насока - достатъчно е да спомена, че задържането с подкуп на началника на митница Свиленград е дело на такова малко, но ефективно звено от прокурори и агенти на ДАНС."
 И още:
Писмо на Цацаров до жълтото издание ПИК
"По повод препоръките в доклада на Европейската комисия Цацаров е категоричен, че борбата с корупцията е обща отговорност на законодателната, изпълнителната и съдебната власт. Обвинител номер 1 ще предложи конкретни стъпки на премиера.
Сотир Цацаров, главен прокурор: “Създаването на една такава специализирана структура, която ще е в състояние да скочи малко по-нагоре. Точно там където го посочва доклада на ЕК – от нивото кметове – към по-високото ниво и която ще е в състояние да работи”.
Главният прокурор настоява още за промени в наказателния и процесуалния закони."

Какво разбираме от интервютата на главния прокурор?
1. Че за да се бори с министрите, трябва да получи съгласието на "премиера"?
2. Че никога няма да разследва "премиера", защото няма как да получи съгласието му?
3. Че за да си взаимодейства с ДАНС и МВР, ще иска разрешение от "премиера", сякаш законите в момента не му дават такива правомощия?
4. Че от една страна няма такава структура, но от друга - случаят в Свиленград е дело на... точно такава структура, т.е. предишното му искане е чисто и просто лъжа?
5. Че всички медии се страхуват от главния прокурор?


Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).