12 януари 2015

Има човек, има проблем. Няма човек, няма проблем.

Онзи ден "премиерът" Борисов успя да изцапа де що можа.

Убедете се сами в неговите качества и разбирания за живота. Коментарите с такъв шрифт са от нас:

Карикатура: Христо Комарницки, в. "Сега"
"Виждате, че дори и френската система, която посланикът ни я даваше за пример, е давала условни присъди, три години. Сега на фона на извършеното от тези хора, на всички им се вижда, че това явно е много малка присъда или много мека, или би
могло при една работеща съдебна система това да се предотврати. Така че виждате колко човек трябва да бъде пестелив, когато дава оценки и когато се изказва по дадени системи. Защото действително едно е да си публика, едно е отвън да наблюдаваш дадена система, съвсем различно е вътре с тогата да взимаш решенията."

В деня, в който целия свят съчувства на Франция, нашия "премиер" дребнаво, злобно и низко се опитва "да си го върне" на френския посланик. На езика на простаците, това е признание, че изказването на посланика е било... вярно! И понеже е вярно, Борисов не е имал какво да отговори тогава, но сега подхваща съдебната система на Франция.

"Западът, да го наречем така, опита и единия, и другия вариант - помните Гуантанамо. След това президентът Обама дойде, извини се, разпуснаха базата, опитаха с добро."
Нашият "премиер" не знае, че никаква база не е разпусната, но какво значение има това за света?

"Кой увеличи пенсиите преди 4 години – ние. Тръгвайки си пак ги увеличихме."
Нашите читатели знаят много добре, че през 2009 г. пенсиите бяха увеличени от правителството на Станишев, за което самият Борисов непрекъснато натякваше, а през цялото управление на Борисов те не бяха увеличени нито веднъж. "Премиерът" е забравил, явно ядосан от това, че се е включил по-късно в предаването.


"ГЕРБ...когато падна от власт как си промени политиката, как си отстрани грешките, как станахме по-мъдри, по-добри..."
Борисов говори за себе си в първо лице множествено число??

"Бойко Борисов: ...В момента ние подкрепяме други частни банки. И никой не говори за това.
Водещ: Кои частни банки подкрепяте?
Бойко Борисов: Нека да не ги коментирам, защото има закон.
Водещ: Ама нали казвате, че никой не говори.
Бойко Борисов: Е, ми не говорим с имена. Казвам, че ние със стотици милиони…
Водещ: … т.е. има ли проблем в други банки?
Бойко Борисов: За да няма проблеми в други банки…
Водещ: Значи има.
Бойко Борисов: … държавата се намесва, интервира, свършват проблемите, връщат си парите."
Този човек изглежда така, сякаш е готов да срути ЦЯЛАТА банкова система, няма кой да го спре. Достатъчно е само да му се даде микрофон.

"Виждате сега за няма 15 дни абсолютно всички фондове се пуснаха, над 8 милиарда влязоха в държавата. При перфектна организация разплатихме на над 91 хиляди вложители, над 3,270 милиарда при перфектна организация."
Тези 8 милиарда са вероятно новите дългове, които държавата взе? А разплащането не го направиха "те", а всички ние, данъкоплатците и потребителите на банкови услуги!

Какво разбираме от цялото му интервю?
1. Че е много изнервен, защото са го оставили да чака включване 20 минути - казва го четири пъти?
2. Че разбира солидарността на Европа с България само и единствено като предоставяне на пари - вижте и карикатурата по-горе в този смисъл?
3. Че... ?
Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).