20 ноември 2014

Мъдри мисли за пътната полиция

Борисов нареди: Проверки на КАТ само пред камериНе беше толкова отдавна времето, когато Бойко Борисов философстваше над спестяванията на българите и инвестиционното им поведение. Българите от най-бедни в Европа изведнъж се оказаха финансови дерибеи, хранещи се от лихвите по влоговете си (въпреки данъка "Дянков") и нежелаещи да вкарат парите си в реалната икономика, да инвестират и да да ги завъртят по някакъв. 
Питам се, след като министър-председателят трябва да се занимава с корупцията сред пътните полицаи, за какво си има шеф на КАТ, шеф на СДВР и министър на вътрешните работи? И въобще, питам се, ще доживеем ли Борисов да се изкаже поне веднъж в живота си подготвен?

  • Той заръча на вътрешния министър Веселин Вучков „да съобрази със закона и да издаде една заповед на улицата да имат правото да извършват проверка със съставяне на акт само квалифицирани хора ... - интересно, какво разбира Борисов под "квалифицирани хора" и значи ли, че сегашните полицаи от КАТ са събирани от кол и въже?
  • Колко инвалиди имаме в следствие на катастрофи – средно по десет хиляди на година произвеждаме ... - Борисов въобще може ли да смята и запознат ли е с някакви данни?
  • Затова като слезете, ще помолите всеки човек да знае, че ако не се заснема от началото до края вземането или неговото нарушение, няма право да му съставят акт. Няма право. - какви права имат полицаите ги урежда законът, а не полуграмотният вр. и. д. министър-председател. Но както знаем от времето на "Ало, Ваньо", спазването на законите не е най-силната черта на Бойко Борисов.
  • Да извика, ако някой е в нарушение – например, спират министър пиян, а нямат право да го санкционират по нашата с теб заповед, защото трябва да се заснема. Тогава викат, оборудваният автомобил идва, спира, заснема цялата проверка, издаването на акта и си заминават. - не става ясно само, докато дойде автомобилът с камерата какво ще правят полицаите и пияният министър?
Кога стана отново министър-председател, кога отново се помисли за Господ и започна да раздава акъл?

П.П. Не бих искал да коментирам изказването на Божидар Лукарски за дрегерите и радарите, очевидно той ще е пуделът в това правителство.

_____________________________
* вр.и.д - временно изпълняващ длъжността.

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).