16 октомври 2014

И Огнян Минчев вече не може да му помогне?

Апологетът на бойковизма и герберизма Огнян Минчев се сърди на преговорните резултати.

Наред с другите си наблюдения, той споделя:

"Сериозното партньорство, сериозните разговори за коалиция са дискретни и внимателни. Необходимо ли е един външен човек като мен да ви го напомня?
... Защо превръщате една от малкото разумни възможности за коалиционно сътрудничество в публичен спор със стилистика на панаир?
Ако РБ държи да бъде възприеман като сериозна политическа сила, публичните разногласия между лидерите трябва незабавно да бъдат прекратени. Борисов и другите лидери на ГЕРБ също трябва да се въздържат от оценки - каквото и да им струва това в психологически план.
...
Голямата беда е, че българското общество си остава заложник в плен на мафията, след като политическите сили, претендиращи, че могат да го освободят, предпочитат да разчистват сметките помежду си, преди изобщо да са се хванали за сериозна работа."

Какво разбираме от тези наблюдения на известния политолог?
1. Че критикува РБ, защото се притеснява да критикува ГЕРБ?
2. Че обвинява РБ за провала, докато за Борисов се изказва така, сякаш той е с болна психика и тъкмо поради това следва да се отнасяме внимателно към него?
3. Че ни казва в прав текст, че ГЕРБ предпочита да си разчиства сметките с РБ?

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).