22 септември 2014

Ще се сдобием ли отново с едноличен началник на държавата, който си прави каквото ще?

Препечатваме статията от блога на журналиста и общественика Иво Инджев поради фундаменталното ѝ значение.

”за реформаторите - амин и аман!Ето хронологията на типичните за Борисов обръщания на палачинката по една и съща тема в рамките на броени месеци, когато най-напред се закани да има „реваншизъм до дупка”, после официално отмени реваншизма, а днес уточни, че всъщност реваншизмът му ще бъде канализиран само за реформаторите.

18.06.2014 г, по време на дебатите по закона за МВР, Борисов заяви:

„Оттук нататък – война! Щом искат така, така ще бъде. Реваншизъм до дупка, защото …”

Има ли значение защо?

На 7 септември в зала „Армеец” в София, при откриване на предизборната кампанията на ГЕРБ, Борисов намигна на ортаците си в имитацията на война с тях, което предизвика по-късно Лютви Местан да го похвали покровителствено, че проявява напоследък „рационалност”:

“Изключително важно е, ако сме първи, от висотата на победата да не се подадем на реваншизма, макар че БСП и ДПС толкова го заслужават”.

Нещо повече, от същата трибуна, напълно в стила си от учредителния конгрес на ГЕРБ от 3 декември 2006 г., когато забрани на поданиците си в ГЕРБ да говорят за съзаклятника му Георги Първанов, този път автократичният Борисов, в пристъп на нетипично миролюбие, измисли нова забрана:
ГЕРБ забранява компроматите. Дори и да ни донесат компромати, хвърлете ги и им обяснете как ще санираме блокове, ще строим магистрали…”

Днес в Стара Загора, при откриване на детска градина „Камбанка”, ББ уточни за кого ще има реваншизъм – ексклузивно за реформаторите:

“До тук бях с мълчанието по техен адрес. Но им казвам, ние последни с тях ще говорим, а с БСП и ДПС няма да говорим”.

И се закани да не спестява вече на никого нищо.

Чуват ли онези, за които бие „камбанката” или после ще кажат, че са били предизборно глухи, преди да се сдобием отново с едноличен началник на държавата, който си прави каквото ще и пет пари не дава за взаимно изключващите се обещания, закани и ласкателства, които пръска в името на самоцелната власт?

Какво разбираме от тази статия?
1. Че освен нашия екип, има и други хора, които забелязват въртенето на Борисов около властта с единствената цел да захапе кокала?
2. Че Бойко Борисов е осъзнал откъде идва най-голямата опасност за  неговото еднолично управление - от страна на Реформаторския блок?
3. Че ако искаме Борисов да не се превърне в мини-Путин или мини-Орбан, тогава трябва да призоваваме хората да гласуват за Реформаторския блок?

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).