07 юли 2014

Менда Стоянова потвърди, че Бойко е излъгал. Цецка Цачева се оказа маша в ръцете на Борисов.

Голяма изненада, не че ние не сме я очаквали - всеки читател на блога за Бойко добре знае, че думите на Борисов са едно, делата друго, а мислите - трето.

След като се похвали сам, че е спасил банковата система, ген.лейтенант, д-р на науките Бойко Методиев Борисов беше изловен в този блог как прави признанието, че не той, а... Станишев го е накарал да се обади на шефа на БНБ.
Знаехме, че рано или късно, ще стане ясно, че дори и в това обяснение е излъгал, но не знаехме кой ще направи разкритието. Оказа се един от собствените питомци на самия Борисов - депутатката от ГЕРБ Менда Стоянова, която пред "Стандарт" казва:

снимка: Народно събрание
Менда Стоянова
- Госпожо Стоянова, имаше ли сблъсък на мнения на срещата в БНБ на 28 юни /събота/ и чия е заслугата за овладяване на банковата криза? Бойко Борисов твърди, че той я е спрял, от БСП казват обратното - че с непремерено говорене я е предизвикал, а заслугите са техни.
- Изявлението на Борисов вероятно е извадено от контекста. Нашите експерти участваха в две срещи, но това беше, преди да започне кризата с Първа инвестиционна банка (ПИБ). 


Изявлението на г-жа Стоянова съвпада  и с информацията в "Капитал" - вестник, който обслужваше старателно ГЕРБ и Борисов в началото на управлението им, а след като Орешарски посегна на ВЕИ-тата, смени рязко посоката и насочи публикациите си изключително и само срещу БСП.

Какво разбираме от нейните думи?
1. Че думите на Борисов, че е изпратил своите експерти в събота, за да помагат за преодоляване на кризата, са неверни (което впрочем се вижда и от статията в "Капитал")?
2. Че след като не коментира думите на журналистката за БСП, то те са... верни, т.е. Борисов е говорил непремерно и е предизвикал кризата?
3. Че Менда Стоянова... няма да бъде предложена за депутат в следващото Народно събрание?
4. Че нейните думи са в пряко противоречие с мизерното поведение на бившия председател на НС Цецка Цачева, която във въпросната събота вместо да успокои хората, слушаше паникьосаните приказки на Борисов, че дори го и похвали колко бил мъдър и спокоен?
5. Че в ГЕРБ има все пак хора, които са готови да кажат истината, колкото и да е болезнена?

3 коментара:

Анонимен каза...

Знам си много добре и имейла, и паролата. Но вашата програма ги приема за incorrect...Искам да стана потребител на блога, но как?...

SorryLol каза...

"Капитал" - вестник, който обслужваше старателно ГЕРБ и Борисов
Тъпо и невярно. В сайтовете на Икономедия няма нито една похвална статия за управлението на ГЕРБ, и то още когато ББ беше кмет, много преди да стане премиер.
Нека авторът посочи линкове към "обслужващи статии" или да си редактира текста - една такава явна неточност (да не казвам лъжа!) компрометира целия текст, а в моите очи и целия сайт,

Анонимен каза...

SorryLol, "Капитал" пишеше активнно в подкрепа на правителството на Борисов, докато министрите Трайков и Плевнелиев бяха министри. После обърна палачинката, когато на Иво Прокопиев му се наложи да бяга в Сингапур...

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).