04 октомври 2013

Бойко и вотът на недоверие

Днес "опозиционерът" Борисов отново се прояви:

"Това е провален парламент и провалено правителство. Той не може да съществува. Трябва да има незабавни избори. Това каза председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов в Народното събрание. „Няма парламент. Седмици наред не съществува парламентът. Защо да внеса вот в несъществуващ парламент, неработещ, провален“, добави Борисов. По думите му правителството не може да падне, защото те тогава се събират и не е правилно за един път в месеца да ги събира ГЕРБ с вот. Бойко Борисов призова Станишев като мандатоносител – да идва на работа. „Ние не сме длъжни да им правим всеки ден кворум, като икусчето, което си отглеждат”, каза Борисов. Според него провала на заседанието е тотална незаинтересованост от страна на мнозинството. Борисов изрази задоволство от признанието на Влоен Сидеров, че парламентът не може без неговата партия: „Цял свят видя, че Атака е партията която крепи БСП на власт, каза лидерът на ГЕРБ. Вторият вот на недоверие срещу правителството, който ГЕРБ ще внесе, ще бъде за провала на правителството в сектора на инфраструктурата.Това обяви Бойко Борисов след като за пореден път правителството не можа да заседава заради липса на кворум."

Какво разбираме от тези думи на Борисов?

1. Че ще няма да внесе вот ("Защо да внеса вот в несъществуващ парламент, неработещ, провален")?
2. Че ще внесе вот ("Това обяви Бойко Борисов след като за пореден път правителството не можа да заседава заради липса на кворум.")?
3. Че изведнъж се е загрижил за Парламента, след като самият той дори не се появяваше в Народното събрание, за да участва във вотовете на недоверие, които му искаха на него?

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).