23 януари 2011

Бойко в Япония

Нашият "премиер" пак стана за резил - този път в Япония. Достатъчно е да се проследят репортажите и да се прочетат статиите. С голяма бизнес-мутренско-правителствена делегация, "премиерът" реши да наруши програмата, изготвена от домакините. И направи гафове, за които нашите вестници дори не се досещат. Например даде купата на българското правителство (WTF?!?) на монголски сумист.
Най-впечатляващо за нашите журналисти се оказа това:

Премиерът Бойко Борисов приложи с вещина няколко хватки от каратето върху... министъра на земеделието Мирослав Найденов. Това стана снощи на прием, даван от Японско-българската асоциация за приятелство в Токио.
Явно вдъхновен от средата, която му създават домакините в Япония - през целия ден го забавляваха с бойни изкуства, премиерът се изкуши да покаже какво е научил, докато е премятал противници на татамито.

Ищахът да премери сили с Найденов дойде на Генерала, докато наблюдаваше демонстрацията на двама дребнички японци, които с бойни викове се просваха един друг на паркета пред него.
“Айде, Миро, ти си наред”, изкомандва Борисов и, ще не ще, земеделският министър пристъпи напред със свити за отбрана юмруци. Които обаче не му помогнаха. Премиерът го хвана за ръката и за секунди му подкоси краката с ловка хватка.
Найденов явно се надяваше, че демонстрацията е приключила, но се наложи да изтърпи още няколко подсечки.
Японският майстор, наблюдаващ уменията на Борисов, вещо се намеси и назова името на хватката. А Найденов излезе от ситуацията с дребна жертва - откъсна се едно копче от ръкава му.


Какво разбираме от това посещение?
1. Че Бойко се излага като Бай Ганьо?
2. Че никой не смее да му направи забележка за поведението?
3. Че може да критикува президента, но заедно с това да го хвали индиректно за връчения орден на шефа на "Мейджи"?

8 коментара:

Анонимен каза...

Какво разбираме от това посещение?

Нищо от това което Вие непохватно сте обяснили

Ловецът на врабчета каза...

Очевидно Япония е Меката на кутцузлъка на нашите политици - той и Желю навремето там се поизложи.

Анонимен каза...

Трябва Ви сатрап, срешу който да не смеете да гъкнете, а не да брътвите каквото ви дойде в размекнатите мозъчета

Ловецът на врабчета каза...

Трябва ни грамотен, нормален държавник, който не е завършил Университета на живота (Живков), не е милиционер (станах пожарникар, щото не ме приеха в ДС заради дядо ми - Борисов), не е преподавател по политикономия (Костов), не е беден роднина от Изтока, който има претенции и мания за величие (Царяг), не е расъл в саксия (Станишев) и не е свързан с ДС.
Иначе всеки следващ ще замита следите на неговите и ще сочи с пръст към предишните - и контрабандата ще си върви, и нищо няма да се строи и построи у нас.

Анонимен каза...

Г-н Ловецът на врабчета,
обръщам се към Вас, като преждеговоривш. Явно смълчана компания обитава тази неуютна и враждебна стая.
Вие "компетентно" и "изчерпатлено" изброявате какво не искате да стане. Не предлагате нищо. Каквото и да стане, то няма да Ви хареса.
Дотук, обаче с моята вежливост.
Сега аз да се изкажа.
Вашият коментар е повърхностен, селски /в смисъл простодушен/, лишен от капка разсъдък и пропит от клишета, прочетени в жълтата преса....
Благодарение на "умници" като Вас злобари, като създаделите на този сайт, създават "обществено мнение", което по техни начини ще внушават на обществото.
Радвам се, че посещаемостта в този сайт е Гига оскъдна и има Нано интерес към пасквилите, които се творят тук!!!!

Анонимен каза...

Забележка: Малка корекция в препинателните знаци: Благодарение на "умници" като Вас, злобари, като създаделите

Албена каза...

Купата на българското правителство е една от т.нар. почетни купи и се връчва на победителя в турнира от няколко години насам. Има и други държави, които връчват подобни купи. Предполага се, че е доста престижно за една държава да връчва подобно отличие.
А монголският сумист Хакухо е носител на титлата йокодзуна, един от най-популярните чуждестранни спортисти (доколкото сумо е спорт) в Япония.

Вила Боряница Банско каза...

Бойко най-добрия футболист оле

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).