22 септември 2010

Бойко и сервилните медии

Ако човек чете вчерашния "Монитор", може да остане с погрешно впечатление. Вестникът тръби: "Без визи до САЩ от 2011 г." с подзаглавие: "Борисов договаря отпадането на ограничителния режим"

Вестникът с патос пише:

Визите за САЩ да отпаднат за българите още догодина. За това ще настоява премиерът Бойко Борисов по време на визитата си в Ню Йорк, стана ясно след срещата му с българската общност там. Министър-председателят е в Щатите за 65-ата сесия на ООН, която ще приключи в края на седмицата. Пред сънародниците ни той обясни, че след като подпишем за влизането ни в Шенген през 2011-а, няма да е редно да сме страна от единното пространство и същевременно да пътуваме с визи до Щатите. Затова Борисов ще повдигне въпроса за отпадането на визите пред всичките шефове на специалните служби, които щели да отидат да го видят, за да проведат неформални разговори с него. Ще направим всичко възможно визите да отпаднат паралелно с влизането ни в Шенген, увери министър-председателят препълнената от българи, дошли да се снимат и разговарят с него, зала Scandinavia House. По думите му падането на визите е забуксувало заради забавянето на въвеждането на новите лични документи с биометрични данни, за които САЩ настояха след атентатите на 11 септември.


Читателите на блога за Бойко знаят, че въпросът с визите не се решава в неформални разговори с "всички шефове на специални служби".

Но какво все пак разбираме от това съобщение?
1. Че Бойко обявява желанието си за реалност?
2. Че "Монитор" се е навел пред "премиера"?
3. Че с такива "новини" се опитват да издигат имиджа на "премиера"?

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).