19 септември 2010

Поща от читателите

Получихме това писмо от читател. Публикуваме го така, както е дошло, без да го редактираме и без да оставяме името на автора.

КАК СЕ ПАЛИ ТУЙ ЩО НЕ ГОРИ

...Че пожарникарите ни са мъжки момчета, неще и дума - такива са всички пожарникари по света, които са си останали огнеборци... Ако някой от тях обаче се опита да се надскочи, той почва да си мисли, че гаси туй що не гасне, а в същност има опасност да запали туй що не гори.
„Както винаги, огнеборците отсрамват държавата с работата си” -гордо каза, явно оценявайки себе си за цялостното си творчество, премиерът Бойко Борисов(ББ) в петък вечер, след като посрещна на летището в София нашите пожарникари, помагали за гасането на пожарите в Русия. А кога и как друг път са ни отсрамвали пожарникарите и какво има да отсрамваме в Русия не стана ясно. Ама нейсе –нека върнем на руснаците жеста за Освобождението най-сетне и да сме си „фитка”, иначе газа ни излиза през г.... . Операцията „ Пожарникари срещу евтин газ” хвърли в размисъл познавачите на ББ-ите мозъчни процеси. Те са озадачени как ББ се въздържа да не прескочи до Подмосковието и да подържи малко шланга та после цял свят да разбере кой е спасил Москва от огъня?! Да видим тогава щеше ли да вярва или да не невярва Москва на сълзи! Ама нещо губи форма тоя човек- да не е влюбен??
Церемонията по посрещането на нашите момчета на аерогарата беше забележителна с няколко неща - нямаше го Министър Цецо, бил на кръщане ( жена му не беше ли само бременна- кога роди, кога го кръстиха?); Главен секретар Калинчо се беше издокарал с полицейска полева униформа с парадни руски генералски пагони (това не беше ли престъпление по нашия НК?) и най-важното - ББ заръча на пожарникарите да обяснят на Станишев как се гаси туй що не гасне - уж за Подмосковския торф, ама той сам да си направи ремикс на Бузлуджанската реч и по пътя на логиката да стигне до извода, че съпротивата срещу Пожарникаря е безмислена.
Всъщност как се гаси туй що не гасне, Станишев най-добре може да научи от Румен Петков. Напълваш цистерната с водка, вадиш шланга, където те свари пожара и поливаш - само трябва да се внимава с концентрацията, щото една искра от Запалката и както предупреждава Ленин „из искрьi возгориться пламя”. И вместо да гасиш туй що не гасне, палиш туй що не гори - или ей така ти изгаря електората! А ББ може и сам да предаде безценни уроци как се гаси туй що не гасне, но докато Станишев само слуша, туй що не гореше вече ще се е запалило... Защото из искрьi ( или от газта, глупоста, неграмотността, надутостта и т.н и т.н ......’ та) возгориться пламя.Това както беше посочено, не са лафове на Винету, а на един тип който е усещал кога низините не желаят да живеят по старому, а върховете не могат да управляват по новому.

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).