03 август 2010

Бойко и Божидар Димитров

Когато настане лятото и започнат горещите месеци, на някои хора им избиват комплексите. В случая на "министър" Димитров му се привидя, че в България са открити мощите на светец.

Можехме да пишем надълго и нашироко за мечтите на "министър" Димитров, известен още и като агент на ДС с хански псеводними, но вместо нас това е сторил Мартин Осиковски тук:

Ако днес отворите Би Би Си или друг световен лидер в новините, няма да откриете нищо за намерения реликварий на остров Свети Йоан край Созопол. Ако гледате и слушате български новини, няма как да не останете с впечатление, че става въпрос за "изключително събитие" не само за България, но и за целия християнски свят. Ако пък обичате да размишлявате или поне сте чели Баудолино, сигурно ще ви хрумнат най-различни неща.

Бихте могли например да помислите какви са шансовете нещо, на което пише, че е еди-какво си, действително да е това нещо. Още повече ако е много старо. Или да се попитате дали няма поне минимален шанс да става въпрос за фалшификат, при условие че говорим за находка от един период, през който "бизнесът" с фалшификати е бил много печеливш. Впрочем ако сте историк или археолог, направо е задължително да обмислите тези въпроси - и то преди да дойдат журналистите.

Целият материал - тук.


Какво разбираме от тази "новина" около агента, назначен като "министър"?
1. Че има свободни блогове, където се публикуват истините за нашите "министри"?
2. Че нито един вестник не се осмели да се подиграе с напъните на "министъра" да открива "реликвария" на свети Йоан Предтеча?
3. Че нито един човек не се досети да попита що за министър е този, който ходи по ризка с къс ръкав, разкопчана, за да му се виждат косматите гърди?

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).