14 август 2010

Бойко: Първанов е отличен президент!

В едно просто, просторно и пространно интервю, "премиерът" пак блести със своите бисери.


ББ: Знаете, че между България и Румъния винаги този спор е имало и ние сме единствената територия по река Дунав, която има само един мост между България и Румъния. В Белград са 9, в Будапеща са 9. Говорим за напречни мостове. Между България и Румъния за цялото протежение на реката – един мост.


Да, друго си е да се строят напречни мостове, а не както предишните правителства - надлъжни...

ББ: Да е жива и здрава (Кристалина Георгиева). Толкова сме сърдити с Боб Зелик на господин Барозу, че ни я взе. Мисля, че тя там върши не по-малко работа и за България като имидж. Просто ние имаме променен имидж като държава.


И как точно г-н Барозу Ви я взе на Вас г-жа Георгиева? Тя да не би да беше в правителството? А за променения имидж е ясно - еврокомисарят на годината Меглена Кунева не носеше имидж на България, т.е. почти година по-късно Бойко пак хвърля кал по единствения европейски политик на България. Защото няма какво да се лъжем - г-жа Георгиева не е такава. Освен произхода си, тя няма по себе си нищо българско, след 20 години работа в Световната банка.


ББ: Къде е сега Станишев от Бузлуджа да им се подиграва на пожарникарите? Да отиде да види как е да се гаси пожар там и да се подиграва тогава. Да види какви качества трябва да има човек, за да се справи.


Ех, "премиерът" така и не е разбрал, че Станишев се подиграва не на п о ж а р н и к а р и т е, а на един конкретен пожарникар, който много е искал да работи в Държавна сигурност.

ББ: Прави едно нещо впечатление: студенти в един курс учат заедно, развиват се заедно, живеят заедно, държат изпити заедно, завършват и единят отива, става съдия, другият става прокурор. Защото повтарям, мерките в съда ги внася прокурорът. Сиреч едни и същи юристи. Все едно вие двамата, както сте сега, утре единят съдия, другият прокурор. И двамата водите предаване, да речем имате еднакво ниво.
Водещ: Но при прокурора отива дознанието, нали така?
ББ: Да, но той го наблюдава. Когато аз като полицай ти донеса (щом ти си избра ролята на прокурора), ти донеса материалите, ти като юрист ги гледаш.
Водещ: Ако не стават, ги връщам, така ли?
ББ: Ако не стават, ги връщаш. Никой не те задължава да ги носиш при съдията. Пак ме връщаш, пак ме връщаш и аз накрая казваш: отказвам да образувам, нямаш доказателства. В момента обаче, в който ти вземеш папката и отидеш и ги представиш пред съдията, ти като юрист си изцяло убеден, че това вече става да го осъдиш. Тогава този същият твой колега, който е учил с теб, имате еднакви знания, казва: този човек нищо не разбира и ми е донесъл тук празна папка. Ето това аз не мога да схвана как се случва?


Бойко много лесно може да го схване: единият от тези колеги е станал прокурор, а другият съдия, т.е. те имат както различно мислене, така и различни амбиции. Единият иска да вкарва хората в затвора, другият иска да преценява дали е спазен законът. Прокурорите работят с полицията и е нормално да приемат всеки гражданин за потенциално виновен, дори и без доказателства. Сред прокурорите също имаше такива с хотели, вили, заменки и т.н., но тях "премиерът" не ги закача. Защо ли?


ББ: И там (в Германия) хората си изчисляват парите. И докторите взимат заплати по-малки от нашите доктори, или част от нашите доктори, защото има някои такива шампиони, които няма в Европа. Но така е направено.


В Германия докторите взимали по-малко от нашите?? Хайде, сега, докато преговаря с лекарите, Бойко използва националния ефир, за да насъсква гражданите срещу тях?


ББ: Но аз не го направих, защото считах, че и той е по-добре да е президент, а аз да си довърша работата в София. Мисля, че за държавата стана най-добре така. Имаме си опитен президент, който се старае много, ако някой път чисто политически се опитва да ни критикува, аз мисля, че като цяло се справя прекрасно с работата си.


Внимание: всичко е било само шоу-бизнес, представление! Явно ще трябва да слагаме кавички и пред думите "скандал" между Бойко и Първанов, "скарани са" и т.н.


Какво разбираме от това интервю?
1. Че Бойко никога не е имал нещо против Първанов?
2. Че се опитва да манипулира зрителите?
3. Че продължава да е злобен и дребнав?

1 коментар:

frog'n'roll каза...

Ами да - тези двамата се обичат и то не от вчера. Още по президентските избори си пролича, въпреки лицемерната му "подкрепа" за Неделчо Беронов. И оттогава така - хем се лаят, хем се крепят един друг. Преразпределят си лявото и дясното, легитимират се един друг. Смешници.

Обаче ми е интересно да разбера като какво, аджеба, сега си мисли другият тогавашен кандидат-президент и сегашен бойков безрезервен и безмозъчен крепител Волен, хахах :)

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).