04 юни 2010

Процентите на Бойко

Бойко пред БНТ:

- Добре, след минути ще говорим с Томислав Дончев, министърът по управление на средствата от ЕС. Вашата оценка към момента каква е? Доволен ли сте от степента на усвояване на евросредства? Ясно е, че усвояването е по-високо в сравнение с, примерно, миналата, по-миналата година, но като цяло?
- Аз се надявам до края на годината да отидем поне до 40-50% усвояване и това е задачата на Дончев. А това, че сме по-добри от първите, от предишните, не може ни най-успокои, защото те са били толкова слаби, че е дори глупаво да се сравняваме с тях. Затова задачата на Дончев е до края на годината 40-50% усвояване от парите минимум.
- Само да уточним. До края на годината, а не до края на мандата?
- До края на мандата трябва да усвоим всичките.
- 100% казвате, до края на мандата?
- Ами стоят пари в Брюксел, ние жадни ходим, а не ги усвояваме. Така че задачата ни трябва да бъде да ги усвоим всичките.


Кметът на Кърджали Хасан Азис пред "24 часа":
- Ако имаме проблем с националния ресурс, то европейският е осигурен. Затова една от антикризисните мерки е да се работи ударно, професионално по реализирането на европейските проекти. Но и в случая една цифра е много стряскаща за всички власти в България. Към април процентът на изпълнение и усвояване на европейските фондове е 4,86. Чехия като добър пример е с 22%.



Какво разбираме от думите на "премиера"?

1. Че иска до края на годината да надминем два пъти Чехия?
2. Че и той като комунстите Георги Димитров и Тодор Живков мисли, че може да построи не една, а две Българии и да изпълни петилетката за две години?
3. Че един обикновен кмет е по-запознат от необикновения "премиер" с усвояването на европейските фондове?

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).