24 юни 2010

Бойко и свободата на Интернет

Преди няколко дни в Парламента се завъртя поредната идея за контрол върху сайтовете, уж по време на избори.

По-долу публикуваме отговор на анонимни блогъри - също като нас - на тези опити.

А какво разбираме ние от намеренията на "депутатите"?

1. Че се страхуват от Интернет и затова искат да го контролират?
2. Че демонстрират некадърността си, като си мислят, че могат да имат контрол върху цялата Световна Мрежа?
3. Че на Бойко явно не му харесва свободата в Интернет - защото иначе не би се опитвал да я ограничава, нали?


Моят блог е крепостта на ума ми!

Ние анонимните блогъри, заявяваме, че не сме съгласни с новите напъни на правителството , да наложи цензура върху свободното изказване на мнение и отношение, към даден човек или проблем в интернет, използвайки различни благовидни предлози.

Ние заявяваме, че ще браним своята анонимност, до пълното разобличаване на политическите, икономическите и журналистическите машинации, използвани от политическите партии и отделни политически лица, с цел покриване на истината и цензуриране на мнението на отделният човек.

Ние заявяваме, че сме против всякакъв насилствен опит за налагане на публикуване на странично мнение, под формата на статия-отговор, на блога където пишем, освен ако не сме дали изрично съгласието си за това (свободни при нас са коментарите), тъй като интернет е достатъчно голям за да може засегнатият да направи свой блог, където ще може да отговори в какъвто размер си иска.

Нашият блог е крепостта на ума ни и ние избираме кой да поканим на гости в него. Задължаването да даваме право на отговор на всеки почувствал се засегнат е все едно да ни съдят за дискриминация защото каним на гости в къщи само приятелите си, а не всеки когото срещнем на улицата и когото не харесваме.

Ние заявяваме, че от днес нататък, ще работим с всички сили, за това тези управляващи и техният безумен популизъм да бъдат разобличаванеи и осмивани, както и за предсрочното прекратяване на мандата им.

Ние призоваваме, всички блогъри, всички ползватели на социални мрежи, всички интернет потребители, всички търсещи истината, свободата и възможност за свободно изразяване и общуване в интернет, независимо дали ни харесват или ни мразят, да се противопоставят с цялата сила на тяхното перо, на този пореден опит за погазване правата на отделния гражданин. Защото днес може да е на власт партията на която симпатизирате, но утре на власт може да дойдат вашите политически опоненти и законите да се обърнат срещу вас.

Ние знаем, че тази стъпка на правителството, разкрива неговият страх, неговата паника, неговата обърканост и неговото неистово желание да държи под тотален контрол медииното пространство, за да прикрие своята некадърност, безхаберие и неадекватност.

Нашето мнение е, че това правителство води страната ни към упадък и банкрут, до нова Виденова зима. Ние не искаме да допуснем това и ще работим, доколкото го позволяват силите ни това да не се случи.

Нашето оръжие са клавиатурата, мишката и развинтеното ни въображение. Ние сме политически дезориентирани и не принадлежим към нито една политическа, силова или бизнес групировка. Ние ще осмиваме всичко и всеки, навсякъде и по всяко време. Ние ще се ебаваме с властимащите, така както те се ебават с нас. Смехът е последното ни, но най-силно оръжие.

Няма коментари:

Защо е създаден този блог

Прочетете повече за Бойко Борисов тук. Някои от неговите официално регистрирани в "Държавен вестник" съдружници: Румен Николов ("Пашата"), член на СД на "Интербулпред" АД; Алексей Петров, съдружник в "Будоинвест" ООД, съучредител и член на управителните тела на застрахователните дружества "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак" и ЗКА "Левски Спартак"; убитият Тодор Толев, съдружник в Ти Би Ай - 97"...

Кои сме ние

Някои от авторите в този блог са избрали да публикуват материали с имената си, а други - с псевдоними. Към 15-и август 2007 г. тук пишат 6 души. През 2014 г. съставът ни намаля - някои са в чужбина, други се отказаха, но ние търсим автори (вижте горе вдясно).